Οι αγορές στο Περσικό Κόλπο έκλεισαν με μικτά πρόσημα, εν αναμονή της συνάντησης των μελών του ΟΠΕΚ+. Τα σημαντικότερα κέρδη κατέγραψε το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, που έκλεισε με θετικό πρόσημο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ με απώλειες έκλεισε το χρηματιστήριο του Κατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters τα μέλη του ΟΠΕΚ+  εξετάζουν να μειώσουν την παραγωγή κατά 500.000 ως 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα για να στηρίξουν την αγορά του μαύρου χρυσού.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚ+: Μελετά νέα μείωση της παραγωγής

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε άνοδο 0,7%, καθοδηγούμενος από την ενίσχυση κατά 1,5% της Al Rajhi Bank.

Το βασίλειο αναμένει να εμφανίσει πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ το 2023, χαμηλότερα από το αναμενόμενο πλεόνασμα 2,3% φέτος, το οποίο αναθεωρήθηκε ελαφρώς προς τα κάτω, όπως προκύπτει από την προκαταρκτική δήλωση του προϋπολογισμού την Παρασκευή. Σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσε να δεχθεί πιέσεις αν οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά, καθώς η χώρα είναι μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός στον κόσμο.

Ο δείκτης QSI του Κατάρ σημείωσε πτώση της τάξης του 1,2%, η οποία επιβαρύνθηκε από την πτώση 1,7% του κατασκευαστή πετροχημικών Industries Qatar .

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue chip της Αιγύπτου EGX30 υποχώρησε κατά 1%, καθώς οι περισσότερες μετοχές του δείκτη βρίσκονταν σε αρνητικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας τράπεζας Commercial International Bank, η οποία υποχώρησε κατά 0,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές