Στο κύμα των αυξήσεων που καταγράφεται σε αρκετά προϊόντα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η περίπτωση να μην έχουμε αυξήσεις στον πλανήτη τον Οκτώβριο του 2022, μην περιμένετε με έναν μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν. Αυτό που προσπαθούμε είναι, να αφαιρέσουμε το κομμάτι της αισχροκέρδειας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης: ΠΣΕ: Bάσεις για νέο ιστορικό ρεκόρ στις εξαγωγές – Νέα αύξηση 39,9% τον Ιούλιο

Σε ερώτημα για την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, η οποία «κόπηκε», με αποτέλεσμα η τιμή του να ξεπεράσει αυτήν της βενζίνης, ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι, «το  πετρέλαιο κίνησης, χωρίς την επιδότηση, είναι χαμηλότερα σε σχέση με τον Μάιο και τον Ιούνιο. Κρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν υπάρχει περιθώριο επιδότησης, αν δούμε ότι ανεβαίνουν τα καύσιμα, θα το ξαναδούμε».

Η σύσκεψη

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι, ο πληθωρισμός στην πατρίδα μας είναι πολύ υψηλός και ανακοίνωσε ότι, την Τετάρτη θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους της αγοράς. «Σκοπός μας είναι να δούμε τι είναι αύξηση λογική, τι δεν μπορεί να αποφευχθεί και τι είναι υπερβολικό».

Σχετικά με την παρατήρηση ότι, πολλά προϊόντα βρίσκονται σε χαμηλότερη τιμή αλλά και μικρότερη ποσότητα στα ράφια της αγοράς, ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι είναι υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελέγχων της ΔΙΜΕΑ εδώ και δύο εβδομάδες. «Στα προϊόντα που έχουμε θεσπίσει πλαφόν κέρδους, κάποιοι μείωσαν την ποσότητα. Είναι παράνομο, οι έλεγχοι που κάνουμε με τη ΔΙΜΕΑ είναι εστιασμένοι σε αυτό που γίνεται. Η εταιρεία άλλαξε τη συσκευασία, η εταιρεία ελέγχεται», σημείωσε σχετικά, επισημαίνοντας ότι, «μεσολαβεί μεγάλος χρόνος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και να μπει το πρόστιμο».

Το θέμα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Μικρών και Μεσαίων Σούπερ Μάρκετ, Γιώργος Πηλίδης, σε παρέμβασή του, προσθέτοντας  ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου υπάρχει και μεγαλύτερη τιμή σε μικρότερη ποσότητα. «Πιστεύω ότι είναι μάρκετινγκ που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια», είπε σχετικά.

Επιδότηση θέρμανσης

Σε ερώτημα σχετικά με την πιθανότητα αύξησης των πληθυσμιακών όρων στην επιδότηση της θέρμανσης, εξηγώντας ότι είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών, είπε ότι, «αναλόγως του πώς θα πάει ο χειμώνας, επανεξετάζεται κάθε μέτρο».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρας, σχετικά με άνοδο των επιτοκίων, είπε ότι είναι σταθερά τα spreads και στην περίπτωση μείωσης φόρων, «υπάρχει κίνδυνος, αν πειράξεις βασικούς φόρους, το δημοσιονομικό κόστος να επηρεάσει τα spread».

Σημείωσε, παράλληλα ότι, «τα επιδόματα που δίνουμε κι όλα αυτά τα λεφτά που δίνουμε, είναι χρήματα που παίρνουμε από την ανάπτυξη της χώρας, λεφτά που μας περισσεύουν.

Το μαξιλάρι δεν έχει πειραχτεί, τα 37 δισ. είναι πάνω από 40. Τα ταμειακά διαθέσιμα παρακολουθούνται από τον ESM».

Κλείνοντας, κάλεσε όλες τις επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για τον αναπτυξιακό νόμο, να κάνουν αίτηση τώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες