Έντονη νευρικότητα επικρατεί και σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η οικονομική αβεβαιότητα παραμένει, ενώ και τα μηνύματα που έρχονται από τα ομόλογα είναι αρνητικά.

Οι δείκτες

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2%, με τον κλάδου των χρηματοοικονομικών να χάνει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,29% στις 6.905 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,60% στις 12.664 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,21% στις 6.053 μονάδες.

Η Βρετανία

Η πολιτική αβεβαιότητα συνεχίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρωθυπουργός Λιζ Τρας δήλωσε ότι είναι “μαχήτρια και όχι παραιτηθείσα” απευθυνόμενη σε συναδέλφους της στη Βουλή των Κοινοτήτων χθες, αλλά αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις να παραιτηθεί. Η κυβέρνησή της δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα με την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες οι αγορές έχουν βάλει ένα “ασφάλιστρο κινδύνου” στα βρετανικά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε ο Πολ Ντόνοβαν, επικεφαλής οικονομολόγος της UBS Wealth Management. “Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έκριναν ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ήταν τόσο ικανή όσο θα μπορούσε να είναι”, δήλωσε ο Donovan.

Την ίδια ώρα, οι φόβοι για ύφεση επηρεάζουν κυρίως την αγορά ομολόγων, αλλά το τυπικό εγχειρίδιο της κάλυψης των θέσεων είναι “ξεπερασμένο”, διαπιστώνει η BlackRock. “Σε αυτό το περιβάλλον, οι κερδοσκόποι των ομολόγων επιστρέφουν και προαναγγέλλουν την επιστροφή του term premium”, αναφέρει η BlackRock, προσθέτοντας ότι είναι underweight στα κρατικά ομόλογα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές