Με απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς οι φόβοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας πληθαίνουν, ενώ η ενεργειακή κρίση κλιμακώνεται εκ νέου.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, αν και βρέθηκε ενδοσυνεδριακά ακόμη και στο -3%, έκλεισε κατά 1,33% χαμηλότερα, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο του 2009. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 2,12%.

Το υπεράκτιο γουάν ενισχύθηκε περισσότερο από 0,4% στα 7,239 ανά δολάριο, αφού το Bloomberg μετέδωσε ότι οι αξιωματούχοι συζητούν τη μείωση της περιόδου καραντίνας λόγω Covid σε 7 ημέρες από 10 ημέρες. Το νόμισμα άγγιξε τα ιστορικά χαμηλά του έναντι του αμερικανικού δολαρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, υποχωρώντας στα 7,2745 ανά δολάριο.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite, ανέκαμψε από τα αρνητικά εδάφη και τελικά σημείωσε άνοδο 0,64%, ενώ ο σύνθετος δείκτης Shenzhen κέρδισε 0,2%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έχασε 0,77% και ο Topix υποχώρησε κατά 0,42%. Το ιαπωνικό γεν έφτασε σε ένα ακόμη νέο χαμηλό 32 ετών, στα 149,95 έναντι του δολαρίου.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά 1,02%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,79% και ο Kosdaq σημείωσε πτώση κατά 0,96%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία για τον Σεπτέμβριο παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στο 3,5%, σύμφωνα με την αυστραλιανή στατιστική υπηρεσία. Η Diana Mousina, ανώτερη οικονομολόγος της AMP Capital, δήλωσε ότι αναμένει ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα βραχυπρόθεσμα πριν αυξηθεί το επόμενο έτος.

Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Κίνα

Επίσης, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) διατήρησε αμετάβλητα τα δύο βασικά επιτόκια δανεισμού για δεύτερο συνεχή μήνα, καθώς παλεύει με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τη σοβαρή αποδυνάμωση του γουάν. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το ετήσιο βασικό επιτόκιο δανεισμού (LPR), το οποίο οι εμπορικές τράπεζες χρεώνουν τους φερέγγυους πελάτες τους, στο 3,65%, ενώ το πενταετές LPR, το οποίο επηρεάζει τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων, παρέμεινε στο 4,3%, όπως αναμενόταν από τις αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές