Τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, συνεχάρη ο Βλαντίμιρ Πούτιν για την εξασφάλιση της τρίτης θητείας στην ηγεσία του κόμματος και της χώρας του.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν δήλωσε στο Σι ότι προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη μιας «ολοκληρωμένης συνεργασίας» μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

«Η έκβαση του συνεδρίου του κόμματος επιβεβαιώνει πλήρως την πολιτική σας εξουσίας καθώς και τη ενότητα του κόμματος του οποίου ηγείστε», δήλωσε ο Πούτιν στον Σι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Σι και ο Πούτιν υπέγραψαν μια συνεργασία «άνευ ορίων» τον Φεβρουάριο, τρεις εβδομάδες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έκτοτε, η Κίνα τηρεί προσεκτική στάση, επικρίνοντας τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, χωρίς όμως να επικυρώνει ή να βοηθά στη στρατιωτική επιχείρηση.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε βέβαιος ότι η εκ νέου ανάδειξη του Σι θα «ενισχύσει τη θέση της Κίνας στη διεθνή σκηνή» και θα βοηθήσει τη χώρα να υλοποιήσει τα σημαντικά εγχώρια επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται