Το ΝΒΑ θα ήθελε να εφαρμόσει το «μέγιστο σύνολο αποδοχών της ομάδας» στην επόμενη συλλογική σύμβαση διαπραγμάτευσης, αλλά η εθνική ένωση παικτών μπάσκετ δε συμφωνεί, όπως αναφέρει το ESPN.

Το ΝΒΑ ανησυχεί ότι η τεράστια μισθοδοσία ομάδων όπως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι Λος Άντζελες Κλίπερς και οι Μπρούκλιν Νετς (σύλλογοι που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τεράστιους φόρους πολυτελείας) δυσκολεύει τους μικρότερους συλλόγους στον ανταγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Τα crypto «χρηματοδοτούν» το ΝΒΑ

Ενώ το νέο σχέδιο ακούγεται ουσιαστικά ως ένα σκληρό ανώτατο όριο μισθών (salary cap), το ΝΒΑ φέρεται να προτιμά να αναφέρεται στο σχέδιό του ως «ανώτατο όριο δαπανών».

Οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν προθεσμία έως τις 15 Δεκεμβρίου για να ανακοινώσουν τα σχέδιά τους. Η τρέχουσα συλλογική σύμβαση διαπραγμάτευσης διαρκεί μέχρι τη σεζόν 2023-24.

Σύμφωνα με το ESPN, μόνο 10 από τις 30 ομάδες του NBA έχουν μισθούς πέραν της επιβολής του φόρου πολυτελείας των 150,3 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αυτοί οι 10 σύλλογοι πρόκειται να πληρώσουν φόρο πολυτελείας 697 εκατομμύρια δολάρια.

Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκονται οι Ουόριορς (176,5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρο πολυτελείας), οι Κλίπερς (145 εκατομμύρια δολάρια) και οι Νετς (108,9 εκατομμύρια δολάρια).

Σύμφωνα με το ESPN, στις προτεραιότητες των ιδιοκτητών στις διαπραγματεύσεις είναι μεταξύ άλλων η απαίτηση από τους παίκτες να έχουν τελειώσει ένα έτος λυκείου για να μπορέσουν να γίνουν ντραφτ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι