Ανοδικά πλέον κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό ενισχύει πλέον τις ελπίδες παγκοσμίως ότι η Federal Reserve θα εγκαταλείψει τον επιθετικό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,61% στις 897,02 μονάδες με τον τζίρο στα 33 εκατ. ευρώ.

Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώθηκε στο 7,7% τον Οκτώβριο, με τις προσδοκίες για πιο αργούς ρυθμούς αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve να αυξάνονται. Εάν επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο σενάριο θα μειωθούν οι πιθανότητες μιας απότομης προσγείωσης, ή ακόμα και ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Στο 7,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο – Τα επόμενα βήματα της Fed

Πάντως, η Trader24 επαναλαμβάνει και σήμερα την παράδοξη ανθεκτικότητα της Αθήνας συγκριτικά με όλους τους χρηματιστηριακούς δείκτες παγκοσμίως. Οι 900 μονάδες στέκουν ως αντίσταση στην πτωτικότητα του Δείκτη, από όπου αναμένονται μάχες για τη συνέχεια, παράλληλα με την ευκταία αύξηση της συν/κης δραστηριότητας.

Σε επίπεδο τίτλων, η ΓΕΚ Τέρνα ξεχωρίζει με το +2,54%, με τις ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα να κινούνται έντονα ανοδικά. Σε θετικά εδάφη και οι Σαράντης, Motor Oil, Aegean, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Coca Cola, Εθνική, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank και Μυτιληναίος, ενώ πτωτικά κινούνται οι Quest, Titan και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών