Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που ήδη εκδηλώνεται πανελλαδικά, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://zestasia.helleniq.gr/, για συμμετοχή στη νέα πρωτοβουλία εταιρικής ευθύνης που ανέλαβε η Helleniq Energy, προσφέροντας δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε πολυπληθείς οικογένειες, με χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Ήδη, μέσα στα πρώτα εικοσιτετράωρα υλοποίησης της δράσης έχει κατατεθεί πολύ σημαντικός αριθμός αιτήσεων, οι οποίες βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Διαβάστε επίσης – Helleniq Energy: Δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Το Πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς», στο οποίο συμμετέχουν οι θυγατρικές του Ομίλου εταιρείες ΕΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας την πολύτιμη στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΑΑΔΕ και το προσωπικό της, αλλά και τον Διοικητή της κ. Γιώργο Πιτσιλή, για τη συνδρομή τους στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού. Η συμμετοχή τους και η πιστοποίηση των δικαιούχων, είναι σημαντικός παράγοντας διασφάλισης της διαφάνειας της διαδικασίας», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης.

Διαβάστε επίσης: Helleniq Energy: Παρατείνεται η έκπτωση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Το πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η HELLENiQ ENERGY προσφέρει έως 500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε πολυμελείς οικογένειες που έχουν τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά και χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Για μία οικογένεια με 4 παιδιά, το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 20.500 ευρώ, ενώ αυξάνεται κατά 2.626 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των τεσσάρων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι απλοποιημένη. Οι χρήστες της πλατφόρμας https://zestasia.helleniq.gr/ μπορούν με την αναγραφή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και του Αριθμού Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της φορολογικής τους κατοικίας, να συνδέονται αυτόματα με τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, η οποία ελέγχει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση για το έτος 2021, ενώ ακολούθως ενημερώνει την HELLENiQ ENERGY. Υπενθυμίζεται ότι, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που ξεκίνησε την 1η Δεκέμβρη, θα διαρκέσει έως τις 31/12/2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις