Τη μείωση της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank στο 4,86% γνωστοποίησε ο μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank

Ειδικότερα, η Alpha Υπηρεσιών & Συμμετοχών ενημερώνει, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, ότι κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης της PAULSON & CO INC. την 5.12.2022, η τελευταία κατέχει κατά την 30.11.2022, άμεσα 114.061.367 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό κάτω του 5%, επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Τράπεζες: Πώς ξανασχεδιάζεται ο «χάρτης»

Με τα νέα δεδομένα μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Alpha Bank είναι πλέον η Reggeborgh με ποσοστό άνω του 5%.  Με ανακοίνωση του περασμένου Νοεμβρίου γνωστοποίησε ότι ελέγχει το 5,55% της τράπεζας.

H Alpha Bank βγαίνει στις αγορές

Να σημειωθεί ότι η Alpha Bank βγήκε στις αγορές με το Senior ομόλογο που έχει ανακοινώσει.

Η Alpha Bank έχει αποφασίσει να καλύψει εκ των προτέρων μέρος των μελλοντικών MREL αναγκών, μέσω μιας νέας έκδοσης με μεγαλύτερη διάρκεια, που καλύπτει τον τελικό στόχο για τα απαιτούμενα εποπτικά κεφάλαια τον Ιανουάριο του 2026.

Διαβάστε επίσης – Εθνική Τράπεζα: Ξαναβγαίνει στις αγορές – Το νέο senior preferred ομόλογο

Οι BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs και Morgan Stanley ως joint bookrunners  «τρέχουν» την έκδοση του νέου τίτλου, ο οποίος είναι διάρκεια 4,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 3,5 έτη.

Όπως επισημάνθηκε κατά την πρόσφατη παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, η τράπεζα έχει ήδη επιτύχει τον ενδιάμεσο στόχο MREL και παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην περαιτέρω πορεία της προς την κάλυψη των εποπτικών της MREL υποχρεώσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις