Διευκρινήσεις για τις δαπάνες των σχεδίων βελτίωσης δίνει η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ, Μονάδα Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις του ΥπΑΑΤ.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνετα, σε περίπτωση που μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022 δεν έχουν οριστικοποιηθεί αιτήματα πληρωμής με τα οποία, αθροιστικά, αιτείται ποσό άνω του 20% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης, το σχέδιο απεντάσσεται και η ενίσχυση που τυχόν έχει καταβληθεί αναζητείται ως αχρεωστήτως καταβληθείσα.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΑ: Έρχεται η πρόσκληση για τα Σχέδια Βελτίωσης ύψους 230 εκατ. ευρώ

Σε περίπτωση που κρίνετε ότι οι δαπάνες που έχετε αιτηθεί με τα προηγούμενα αιτήματα πληρωμής αρκούν για την ολοκλήρωση του σχεδίου, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής τροποποίησης ολοκλήρωσης, σύμφωνα με το σημείο «4.7 Ολοκλήρωση επενδυτικού σχεδίου χωρίς την υποβολή αιτήματος πληρωμής» του άρθρου 25 της ΥΑ.

Συνεπώς, εφόσον α) έχουν εκπληρωθεί οι στόχοι του επενδυτικού σχεδίου, β) η βαθμολογία του σχεδίου παραμένει μεγαλύτερη από αυτή του πρώτου επιλαχόντα και σε κάθε περίπτωση άνω της βαθμολογικής βάσης και γ) πληρούνται οι δεσμεύσεις τους άρθρου 35 της ΥΑ, οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να υποβάλουν αίτημα τροποποίησης ολοκλήρωσης με τις ήδη υλοποιηθείσες επενδύσεις.

Διευκρινίζεται ότι για να γίνει αποδεκτή η ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου το αίτημα τροποποίησης πρέπει να αξιολογηθεί θετικά. Σε περίπτωση που το αίτημα κριθεί αρνητικά και το ποσοστό υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου υπολείπεται του 20%, το σχέδιο απεντάσσεται και θα απαιτηθεί η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας ενίσχυσης ως αχρεωστήτως καταβληθείσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO