Ειδικότερα,  αναβάθμισε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της Τράπεζας Πειραιώς, συμπεριλαμβανομένης της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης εκδότη σε Β (υψηλή) από Β, ενώ η τάση σε όλες τις αξιολογήσεις είναι σταθερή.

Η Εσωτερική Αξιολόγηση (IA) της Τράπεζας έχει αναβαθμιστεί σε Β (high) από Β και η Αξιολόγηση Υποστήριξής της διατηρήθηκε στο SA3.

Διαβάστε επίσης: Τράπεζα Πειραιώς: Άντλησε 350 εκατ. ευρώ από το τετραετές ομόλογο

Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τη βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου, ενώ η τράπεζα είναι πλέον πιο ανθεκτική σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και την ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη, λόγω της συνεχιζόμενης απορρόφησης κινδύνου, της καθαρής πιστωτικής επέκτασης καθώς και της ισχυρής κάλυψης έναντι μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs). Η αναβάθμιση ενσωματώνει επίσης την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης του Ομίλου, που αναμένεται να συνεχίσει με περαιτέρω εσωτερική δημιουργία κεφαλαίων υποστηριζόμενη από υψηλότερα επιτοκιακά περιθώρια και χαμηλότερο πιστωτικό κόστος, δεδομένου του βελτιωμένου προφίλ κινδύνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις