Αλλαγή σκυτάλης στην εκπροσώπηση του υπουργείου Εξωτερικών με τον Γιώργο Αρναούτη να αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ καθώς ο απερχόμενος εκπρόσωπος Αλέξανδρος Παπαϊωάννου αναλαμβάνει νέα καθήκοντα ως μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη.

Σε ανακοίνωσή του πριν από λίγο το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Η κυβέρνηση ομολογεί πως έδωσε άδεια στην Intellexa για εξαγωγή του Predator

«Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από σήμερα Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ο Γεώργιος Αρναούτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, αναλαμβάνει καθήκοντα Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

»O Υπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του από τη θέση αυτή. Παράλληλα, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία του και, ειδικότερα, στα νέα του καθήκοντα ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη».

Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταπήδηση του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου στη νέα του θέση στη Γενεύη είχε αποφασιστεί εδώ και πολλούς μήνες.

Ωστόσο, η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της αντικατάστασης του κ. Παπαϊωάννου δίνει την αφορμή σε πολλούς να συνδέσουν την αλλαγή σκυτάλης στη θέση του εκπροσώπου Τύπου με τις υποκλοπές και συγκεκριμένα με το δημοσίευμα των New York Times για την αδειοδότηση της Intellexa από το ΥΠΕΞ για εξαγωγή του Predator.

Ειδικότερα οι New York Times έγραψαν ότι «ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαίωσε ότι τμήμα του υπουργείου εξέδωσε δύο άδειες εξαγωγής για την Intellexa στις 15 Νοεμβρίου 2021» προσθέτοντας ότι «ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου ξεκίνησε εσωτερική έρευνα μετά από δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο σχετικά με την εταιρεία».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».