Μικρές διακυμάνσεις, στη γνώριμη πλάγια γραμμή, καταγράφει το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επιδίδεται σε trading επιλεγμένων τίτλων, εν αναμονή των στοιχείων πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,13% στις 914,14 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί από το κλίμα αναμονής που κυριαρχεί σε όλες τις αγορές του πλανήτη, εν αναμονή των στοιχείων πληθωρισμού στις ΗΠΑ, με τους traders ελπίζουν σε ενδείξεις αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού, η οποία και θα φέρει και μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve. Εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, τότε δεν αποκλείεται να δούμε ένα μίνι ράλι ανακούφισης στις διεθνείς αγορές, το οποίο μπορεί να ενισχύσει τις ανοδικές κινήσεις και στο ΧΑ.

Πράγματι, η εγχώρια αγορά αναμένει ένα σήμα από το εξωτερικό για να καταφέρει να λύσει τη συσσώρευση και να δει τις 920 μονάδες με μεγαλύτερες προσδοκίες, υπερβαίνοντας έτσι και τα πρόσφατα υψηλά της. Σε διαφορετική όμως περίπτωση, οι long θα πρέπει να αναλώσουν αρκετά κεφάλαια προκειμένου να συντηρήσουν τη ζώνη των 900 μονάδων, μόλις λίγες συνεδριάσεις πριν τη λήξη του έτους.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Jumbo, Aegean, Quest, Σαράντης, ΟΛΠ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και ΟΤΕ κινούνται σε θετικά εδάφη, ενώ από την άλλη, ΑΔΜΗΕ, Titan, Eurobank, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Motor Oil και Alpha Bank κινούνται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών