Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές όμως να προσβλέπουν στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και στην ανακοίνωση των στοιχείων του ΔΤΚ των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,67%, αφού ο κυβερνήτης John Lee ανακοίνωσε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών του Covid. Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,17%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία πρόσθεσε 0,29%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,40%.

Ο κορεατικός δείκτης αναφοράς Kospi σημείωσε μικρή πτώση και ο Kosdaq έχασε 0,22%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component έχασε 0,174%, ενώ ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,07%.

Πληθωρισμός ΗΠΑ

Οι traders προετοιμάζονται για την ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ για τον Νοέμβριο και ελπίζουν σε ενδείξεις αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση, η οποία θα σηματοδοτούσε ένα βήμα προς τα κάτω από το 0,4% του Οκτωβρίου.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές τυχερών παιχνιδιών του Μακάο σημείωσαν κέρδη μία ημέρα πριν τεθούν σε ισχύ οι κανόνες καραντίνας της χώρας, το τελευταίο βήμα στη χαλάρωση των αυστηρών κανόνων του Covid. Οι μετοχές της Wynn Macau πρόσθεσαν 1,53%, η Sands China αυξήθηκε κατά 3,54% και η SJM Holdings σημείωσε άλμα 1,33%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές