Δεν κατάφεραν να επεκτείνουν τα ισχυρά κέρδη από τη χθεσινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των χθεσινών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και εν αναμονή της σημερινής ανακοίνωσης της Fed κατά πόσο θα αυξήσει τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με οριακή πτώση της τάξεως του 0,02%, απόρροια των αντίρροπων κατευθύνσεων που ακολούθησαν οι κυριότεροι κλάδοι του.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση και τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου. Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 0,26%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρέθηκε οριακά υπό του μηδενός κατά 0,09%, στο Παρίσι ο CAC 40 απώλεσε 0,21%, στο -0,26% έκλεισε ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Διαβάστε επίσης – Χρηματιστήριο: Παρέμεινε σε υψηλό επταμήνου με άνοδο 0,34%

Οι επενδυτές σήμερα έδειξαν διάθεση συγκράτησης εν αναμονή τόσο της σημερινής ανακοίνωσης της Fed όσο και της αυριανής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι δύο μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες στον κόσμο αναμένεται να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, βάζοντας τέλος στις επιθετικές αυξήσεις των 75 μονάδων βάσεων, sτις οποίες η Fed προέβη τέσσερις διαδοχικές φορές.

Διαβάστε επίσης – Wall Street: Χαμηλές πτήσεις εν αναμονή της Fed

Στην Ευρώπη υπάρχει διάχυτος ο φόβος η οικονομία της Ευρωζώνης να καταγράψει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης από το τρέχον τρίμηνο. Αν επιβεβαιωθούν οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις οι οποίες κάνουν λόγο για συρρίκνωση της οικονομίας και το α΄ τρίμηνο του 2023, τότε η οικονομία της Ευρωζώνης θα εισέλθει στην αποκαλούμενη τεχνική ύφεση, δηλαδή θα έχει καταγράψει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης για δύο συναπτά τρίμηνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές