Να αναβάλει την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σκοπεύει η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ρώμη.

«Γνωρίζουμε ότι η χώρα μας έχει αναλάβει την σχετική υποχρέωση και ότι έως τώρα όλες οι άλλες χώρες προχώρησαν στην επικύρωση, αλλά υπό το φως των στοιχείων που ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα προκύπτει η ανάγκη, πριν ληφθεί η απόφαση επικύρωσης ή μη επικύρωσης, να υπάρξει μια ευρεία συζήτηση στο κοινοβούλιο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζανκάρλο Τζορτζέτι, μιλώντας στην ιταλική Βουλή.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Μπορούμε να νοικιάσουμε ένα ολόκληρο ιταλικό χωριό με μόλις έξι ευρώ

«Αντιδημοφιλής θεσμός»

Πρόσθεσε, δε, ότι «πρόκειται για ένα θεσμό που διέρχεται κρίση και ο οποίος, προς το παρόν, βρίσκεται σε αναζήτηση έμπνευσης».

«Εν μέρει με δική του ευθύνη, εν μέρει όχι, είναι ένας αντιδημοφιλής θεσμός», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί σχολιαστές, το πρόβλημα που πρέπει να λύσει η Τζόρτζια Μελόνι είναι η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό της κυβέρνησής της.

Η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι τάσσεται υπέρ της επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ η Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας διατυπώνουν σοβαρές επιφυλάξεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή