Οι αμφιλεγόμενοι νόμοι για το σεξ της Ινδονησίας, βάσει του νέου ποινικού κώδικα, δεν θα επηρεάσουν τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται το Μπαλί, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι, σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις αντιδράσεις του τουριστικού κλάδου της χώρας, αλλά και τις ανησυχίες τουριστών..

«Με βάση τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα της Ινδονησίας, οι ξένοι που επισκέπτονται ή μένουν στο Μπαλί δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν», δήλωσε ο μπαλινέζος κυβερνήτης Wayan Koster, προσθέτοντας ότι «δεν θα γίνονται έλεγχοι της οικογενειακής κατάστασης σε τουριστικά καταλύματα όπως ξενοδοχεία, βίλες, ξενώνες ή ιαματικά λουτρά ή επιθεωρήσεις από δημόσιους λειτουργούς ή κοινοτικές ομάδες».

Όπως τα περισσότερα μεγάλα τουριστικά σημεία σε όλο τον κόσμο, το Μπαλί υπέστη τεράστια οικονομική αναταραχή κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Οι διεθνείς ταξιδιώτες επέστρεψαν στο δημοφιλές νησί θέρετρο καθώς η πανδημία υποχωρεί, αλλά εκπρόσωποι του κλάδου είπαν στο CNN ότι ο νέος ποινικός κώδικας της χώρας θα μπορούσε να αποτρέψει τους ξένους να επισκέπτονται και να βλάψει την παγκόσμια φήμη της χώρας.

Ινδονησία: Ο νέος ποινικός κώδικας απαγορεύει το σεξ εκτός γάμου

Ο Wayan κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς οι νόμοι που διέπουν το σεξ και τον γάμο που περιλαμβάνονται στον νέο κώδικα θα επηρεάζουν τους διεθνείς ταξιδιώτες.

«Το Μπαλί είναι ως συνήθως — άνετο και ασφαλές για επίσκεψη», είπε. «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες με τη μπαλινέζικη φιλοξενία μας και συμβουλεύουμε όλα τα μέρη να μην κάνουν παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τον ινδονησιακό ποινικό κώδικα που μπορεί να διαταράξει τον τουρισμό του Μπαλί», πρόσθεσε.

Τα λόγια του ακολούθησαν επίσης επίσημη διευκρίνιση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άλμπερτ Άρις την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος είπε ότι οι ξένοι επενδυτές και ταξιδιώτες «δεν έπρεπε να ανησυχούν» για τη δίωξη από τους νόμους. «Η ιδιωτικότητα των ανθρώπων εξακολουθεί να είναι εγγυημένη από το νόμο, επομένως δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε», είπε.

Παράνομο το σεξ εκτός γάμου

Στις αρχές του μήνα το κοινοβούλιο της Ινδονησίας ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης του σεξ εκτός γάμου.

Οι νομοθέτες ενέκριναν έναν νέο ποινικό κώδικα που θα απαγορεύει επίσης τη συμβίωση μεταξύ ανύπαντρων ζευγαριών, την προσβολή του προέδρου ή των κρατικών θεσμών, τη διάδοση απόψεων αντίθετων από την κρατική ιδεολογία αλλά και τη διοργάνωση διαμαρτυριών χωρίς ειδοποίηση.

Το σεξ εκτός γάμου επιφέρει πιθανή ποινή φυλάκισης ενός έτους, αν και υπάρχουν περιορισμοί στο ποιος μπορεί να υποβάλει επίσημη καταγγελία. Για παράδειγμα, οι γονείς των παιδιών που συγκατοικούν πριν από το γάμο έχουν την εξουσία να τα καταγγέλλουν.

Επί του παρόντος, η Ινδονησία απαγορεύει τη μοιχεία αλλά όχι το προγαμιαίο σεξ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012