Χριστούγεννα σήμερα και τα παιδιά σε όλον τον κόσμο απολαμβάνουν τα δώρα τους, με τον Άγιο Βασίλη να κατεβαίνει από τις καμινάδες και να γεμίζει τις κάλτσες και τον χώρο κάτω από το δέντρο.

Έρευνα δείχνει ότι κατά μέσο όρο τα παιδιά λαμβάνουν συνολικά 16 δώρα τα Χριστούγεννα, πράγμα που σημαίνει ότι αν υπήρχε ο Άγιος Βασίλης (και δεν λέμε ότι δεν υπάρχει) η λειτουργία του εργαστηρίου του θα ήταν μια τεράστια και δαπανηρή επιχείρηση.

Η Shell στέλνει τον… λογαριασμό στον Άγιο Βασίλη

Πόσο ακριβώς θα κόστιζε η λειτουργία του εργαστηρίου του Άγιου Βασίλη στην πραγματική ζωή;

Το True Travel επιχειρεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα:

Όταν εξετάζει κανείς το κόστος λειτουργίας του εργαστηρίου του Άγιου Βασίλη, πρέπει να λάβει υπόψη διαφόρους παράγοντες, από το κόστος κατασκευής των παιχνιδιών, έως έναν δίκαιο μισθό για τα ξωτικά, συν το κόστος του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος για τη διατήρηση του εργαστηρίου και των χώρων διαβίωσης.

Παραγωγή παιχνιδιών

Η παραγωγή παιχνιδιών είναι φυσικά ένα από τα μεγαλύτερα στοιχεία της όλης λειτουργίας του Άγιου Βασίλη.

Υπάρχουν περίπου 2 δισεκατομμύρια παιδιά στον κόσμο και περίπου το 45% του κόσμου γιορτάζει τα Χριστούγεννα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 900.000.000 παιδιά γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Η έρευνα δείχνει ότι κατά μέσο όρο τα παιδιά λαμβάνουν 16 δώρα το καθένα, αυτό θα σήμαινε συνολικά 14.400.000.000 παιχνίδια που παράγονται στο εργαστήριο του Άγιου Βασίλη.

Υπολογίζεται ότι το κόστος παραγωγής ενός παιχνιδιού είναι κατά μέσο όρο περίπου 2,52 ευρώ, άρα το συνολικό κόστος παραγωγής 14.400.000.000 παιχνιδιών θα ανερχόταν σε 36.288.000.000 ευρώ .

Μισθοί Προσωπικού

Φυσικά τα παιχνίδια δεν θα φτιαχτούν μόνα τους επομένως ο Άγιος Βασίλης χρειάζεται μια μεγάλη ομάδα εργατικών ξωτικών για να κρατήσει τη γραμμή παραγωγής σε λειτουργία. Και οι κατασκευαστές παιχνιδιών δεν είναι τα μόνα ξωτικά που χρειάζεται ο Άγιος Βασίλης: χρειάζονται επικεφαλής, μάνατζερ αλλά και καθαριστές.

Έχει υπολογιστεί ότι ο Άγιος Βασίλης πρέπει να έχει περίπου 132.000 ξωτικά για να καλύψει όλη την παραγωγή παιχνιδιών και άλλες γενικές εργασίες.

Αν υποθέσουμε ότι το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη εδρεύει στη Λαπωνία, το μέσο κόστος ενός εργαζομένου – συμπεριλαμβανομένου του μισθού και όλων των άλλων παροχών όπως σύνταξη και ασφάλιση – ανέρχεται σε 53.232 € ετησίως.

Με συνολικά 132.000 ξωτικά να καλύψει, ο Άγιος Βασίλης θα πληρώσει συνολικά 7.026.624.000 € σε αμοιβή προσωπικού.

Αέριο & Ηλεκτρισμός

Η στέγαση ενός χώρου παραγωγής παιχνιδιών, καθώς και οι χώροι διαμονής για τον Άγιο Βασίλη, την κυρία Άη Βασίλη και τα 132.000 ξωτικά σημαίνει ότι το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη πρέπει να είναι αρκετά τεράστιο. Υπολογίζεται ότι το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη είναι συνολικά περίπου 5.697.974 m2.
Αν υπολογίσουμε την ετήσια κατανάλωση ενέργειας με εκτιμώμενο ρυθμό 220 kWh/m2, αυτό ανέρχεται συνολικά σε 1.253.554.280 kWh.
Το κόστος της ενέργειας στη Φινλανδία είναι περίπου 6,67 σεντ/kWh , το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα ετήσιο συνολικό κόστος 83.612.070,48 €.

Διαμονή

Φυσικά δεν είναι όλα δουλειά στο εργαστήριο του Άγιου Βασίλη. Ο μαγικός χώρος είναι επίσης το σπίτι για τον Άγιο Βασίλη, την κυρία Αη Βασίλη και τα ξωτικά – που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και κόστη όπως ενοίκιο, φαγητό, ασφάλιση και –κυρίως για τα σύγχρονα ξωτικά– το WiFi.

Στη Φινλανδία το ενοίκιο είναι κατά μέσο όρο περίπου 15,2 €/m2 το μήνα. Με το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη να καταλαμβάνει 5.697.974 m2, αυτό θα αποφέρει μηνιαίο κόστος ενοικίασης 86.609.204,80 €, με ετήσιο κόστος ενοικίασης 1.039.310.457,60 €.

Κατά μέσο όρο , η ασφάλιση κατοικίας για αυτό το μεγάλο ακίνητο στη Φινλανδία θα ανέρχεται σε 1.700 € ετησίως, ενώ ένα τυπικό συμβόλαιο ευρυζωνικής σύνδεσης θα κοστίζει περίπου 275,76 € ετησίως.

Αν υποθέσουμε ότι ο Άγιος Βασίλης είναι ευγενικός και έχει το ψυγείο εφοδιασμένο με απαραίτητα για τα ξωτικά, κάτι που είμαστε σίγουροι ότι θα έκανε ο χαρούμενος γεράκος, πιθανότατα θα ξόδευε περίπου 166.980.000 € ετησίως για να κρατήσει το ψυγείο γεμάτο με εβδομαδιαία είδη πρώτης ανάγκης για όλους, με βάση σχετικά με το μέσο κόστος ενός παντοπωλείου πρώτης ανάγκης στη Φινλανδία.

Αυτό ανεβάζει το συνολικό κόστος διαμονής και διατροφής σε 1.206.292.433,36 € ετησίως.

Φροντίδα για τους τάρανδους

Οι τάρανδοι του Άη Βασίλη αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος του εργαστηρίου του. Όχι μόνο είναι τα αγαπημένα του κατοικίδια και φίλοι, αλλά παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στη μεταφορά του την παραμονή των Χριστουγέννων.

Εάν συγκρίνουμε το κόστος της φροντίδας ενός τάρανδου για ένα έτος με αυτό της φροντίδας ενός αλόγου, αυτό θα ανερχόταν σε 3407,39 € ανά τάρανδο. Ο Άγιος Βασίλης έχει συνολικά 8 τάρανδους, αυτό σημαίνει συνολικό κόστος 27.259,12 € για τη φροντίδα όλων των ταράνδων για ένα χρόνο.

Συντήρηση έλκηθρου

Φυσικά το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη είναι το άλλο βασικό στοιχείο της μετακίνησής του. Αν συγκρίνουμε το κόστος συντήρησης του έλκηθρου του Άγιου Βασίλη με αυτό της συντήρησης ενός αυτοκινήτου στη Φινλανδία, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την ασφάλιση, τα τέλη κυκλοφορίας και το… katsastus, το οποίο είναι υποχρεωτικός ετήσιος έλεγχος στη Φινλανδία.
Συνήθως το κόστος αυτού του «ΚΤΕΟ» ανέρχεται στα 100€ ενώ τα τέλη κυκλοφορίας γύρω στα 240€ το χρόνο. Μια καλή ασφαλιστική συμφωνία πιθανότατα θα κοστίσει στον Άγιο Βασίλη περίπου 720 € ετησίως, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος συντήρησης του έλκηθρου να ανέρχεται στα 1.060 € ετησίως.

Κοστούμι του Άγιου Βασίλη

Φυσικά, όταν φτάσει η μεγάλη νύχτα, ο Άγιος Βασίλης θέλει να δείχνει στα καλύτερά του, πράγμα που σημαίνει ότι κοστούμι του πρέπει να δείχνει λαμπερό και αστραφτερό με μια επαγγελματική καθαριότητα.

Μια μελέτη για το κόστος του στεγνού καθαρισμού σε όλο τον κόσμο διαπίστωσε ότι το κόστος στεγνού καθαρισμού ενός κοστουμιού στη Φινλανδία ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 32,84 € .

Συνολικό κόστος

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα έξοδα, το συνολικό κόστος λειτουργίας του εργαστηρίου του Άγιου Βασίλη για ένα χρόνο θα ανέλθει σε ένα τεράστιο συνολικό κόστος 44.604.556.855,83 €.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή