Γεύμα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τη σύζυγό του, ‘Αντρη, παρέθεσαν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο του γεύματος, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Αναστασιάδη για την πολυετή στενή συνεργασία τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Τονίστηκε, δε, ότι η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελούν πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, ως υπεύθυνες δυνάμεις προσηλωμένες στο Διεθνές Δίκαιο και στους κανόνες που απορρέουν από αυτό.

Ο έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης την στήριξή του σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Σε σχετική ανάρτησή του ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Σήμερα στην Αθήνα, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδου. Αγαπητέ φίλε Νίκο θέλω να σε ευχαριστήσω ακόμα μία φορά για την πολυετή και στενή συνεργασία μας, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.»


Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με τη σειρά του, και ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την «άψογη συνεργασία» τους σε όλα τα ζητήματα και «πάνω από όλα για τη σθεναρή υποστήριξή» του στις θέσεις αρχών στο Κυπριακό. «Φίλε Κυριάκο, σε ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία μας σε όλα τα ζητήματα, μα πάνω απ’όλα για τη σθεναρή σου στήριξη στις θέσεις αρχών στο Κυπριακό» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά