Mε μικρά κέρδη κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, ανακάμπτοντας με αφορμή την ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, η οποία επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει να υπάρχουν κάποιες ενδείξεις προόδου εν μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve για να μετριαστεί ο πληθωρισμός.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,49% στις 33.112 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,40% στις 3.821 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,01% στις 10.303 μονάδες.

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η World Wrestling Entertainment σημειώνει άνοδο 9,7% αφού ο Vince McMahon εξέλεξε τον εαυτό του εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας παρά το γεγονός ότι συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι λόγω σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στον αντίποδα, η Bed Bath & Beyond σημειώνει πτώση 12,4%, αφού η διοίκηση είπε ότι η εταιρεία έχει χαμηλά επίπεδα ταμειακών αποθεμάτων και εξετάζει το ενδεχόμενο πτώχευσης. Η KeyBanc μείωσε τον στόχο τιμής της για τη μετοχή από 2 δολάρια σε 10 σεντς, επικαλούμενη την ανησυχία για χρεοκοπία και αδύναμα θεμελιώδη μεγέθη.

Αγορά εργασίας

Η ανακοίνωση για τη μισθοδοσία των μη γεωργικών προϊόντων του Δεκεμβρίου έδειξε ότι η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 223.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, ελαφρώς περισσότερες από τις αναμενόμενες 200.000 θέσεις εργασίας που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Επιπλέον, οι μισθοί αυξήθηκαν πιο αργά από το αναμενόμενο, κατά 0,3% τον μήνα όπου οι οικονομολόγοι ανέμεναν 0,4%.

«Το μόνο που ενδιαφέρει τους επενδυτές είναι ότι τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο της Fed», δήλωσε ο Michael Arone, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην State Street Global Advisors. «Επίσης, τα μέσα ωριαία κέρδη υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να επιβραδύνεται. Είναι ενθουσιασμένοι με αυτό», σχολίασε.

Οι αμερικανικοί δείκτες όμως οδεύουν προς απώλειες την πρώτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης του 2023. Μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης, ο Dow έχει υποχωρήσει 0,66% την εβδομάδα μέχρι σήμερα, κατευθυνόμενος για την τέταρτη πτωτική εβδομάδα στις τελευταίες πέντε. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 και ο Nasdaq είναι αμφότεροι σε ρυθμό για την πέμπτη συνεχή εβδομάδα απωλειών τους, με πτώση 0,82% και 1,54%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street