Σε αντίθεση με την JP Morgan και την Bank of America, που εξέπληξαν ευχάριστα τις αγορές, η Citigroup ανακοίνωσε την Παρασκευή πτώση στα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνου του περασμένου έτους.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης αύξηση των προβλέψεων για να προετοιμαστεί για επιδείνωση της οικονομίας, ενώ παράλληλα τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν λόγω της απότομης πτώσης της δραστηριότητας συναλλαγών.

Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών επιβραδύνθηκε δραματικά πέρυσι, καθώς οι εταιρείες απέφευγαν τις συμφωνίες εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων, του πολέμου στην Ουκρανία και της αυξανόμενης οικονομικής αβεβαιότητας.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε πέρυσι το επιτόκιο της κατά 425 μονάδες βάσης από το σχεδόν μηδενικό επίπεδο για να μειώσει τον πληθωρισμό, αυξάνοντας τους φόβους για οικονομική ύφεση, αναγκάζοντας έτσι πολλές εταιρείες να προβλέπουν βραδύτερη ανάπτυξη εσόδων και κερδών.

Μεγάλη πτώση στα κέρδη

Οι φόβοι για πιθανή ύφεση ώθησαν τη Citi να προσθέσει 640 εκατομμύρια δολάρια στα αποθεματικά της το τέταρτο τρίμηνο. Αυτό συγκρίνεται με την απελευθέρωση 1,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα αποθεματικά της το 2021, όταν απέτυχαν να πραγματοποιηθούν οι απώλειες δανείων που σχετίζονται με την πανδημία.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 1,16 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,46 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Ανώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα και διαμορφώθηκαν σε 18,01 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv προέβλεπαν έσοδα 17,9 δισ. δολαρίων.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν σε 13,27 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τα 12,7 δισεκατομμύρια που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με το StreetAccount

Η πρόβλεψη για πιστωτικές ζημίες διαμορφώνεται σε 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 1,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του StreetAccount.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή