Επιθετικής ρητορικής συνέχεια από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει σήμερα ότι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «κάνει ένα λάθος», τότε «θα παρελάσουν τρελοί Τούρκοι».

«Κοίτα Μητσοτάκη, μιλάς εδώ κι εκεί, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι αν κάνεις ένα λάθος, τότε θα παρελάσουν τρελοί Τούρκοι», είπε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή, υπό τις επευφημίες εκατοντάδων υποστηρικτών του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία – Εκλογές την άνοιξη»

Ακολούθως πάντως, όπως μεταδίδει το Bloomberg, αρνήθηκε οποιοδήποτε σχέδιο για χτύπημα της Αθήνας με τους τουρκικούς πυραύλους Typhoon, αρκεί η Ελλάδα να «ενεργήσει έξυπνα».

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες

Όπως σχολιάζει το οικονομικό πρακτορείο, «τόσο η Τουρκία όσο και η αντίπαλος Ελλάδα διεξάγουν εκλογές τους επόμενους μήνες και οι ηγέτες τους είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν τις ομιλίες τους για να αναφερθούν στην αντιπαράθεση για το Αιγαίο, που χωρίζει τις δυο χώρες, ή την ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν επανέλαβε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά της στο Αιγαίο, παραβιάζοντας διεθνείς συμφωνίες.»

Το Bloomberg αναφέρεται και στη δήλωση Μητσοτάκη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι πιστεύει πως η επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών θα μπορούσε να καταστεί δυνατή μέσω συζήτησης με τον Ερντογάν, τονίζοντας ότι οι δύο γείτονες δεν θα οδηγηθούν σε πόλεμο.

Ωστόσο, όπως θυμίζει το οικονομικό πρακτορείο, «επανέλαβε την κριτική του για τις ενεργειακές και εδαφικές φιλοδοξίες της Τουρκίας στην περιοχή, μεταξύ άλλων θεμάτων».

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε, για παράδειγμα, το γεγονός ότι η Τουρκία υπογράφει μνημόνιο συμφωνίας με τη Λιβύη που αρνείται στην Κρήτη κάθε δικαίωμα σε θαλάσσιες ζώνες. Αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες προϋποθέσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα