Γιατί επενδύουν οι πολυεθνικές στην Ελλάδα

· Ως μια ακόμη απόδειξη της προόδου που έχει σημειώσει η Ελλάδα στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλον λογίζεται το ενδιαφέρον που δείχνει η Intel να επενδύσει στην χώρα μας.

· Ένα ενδιαφέρον που πιστοποιήθηκε και στη συνάντηση που είχε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της αμερικάνικης εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Patrick Gelsinger στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετία.

· Μάλιστα, ο κ. Gelsinger συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εξαιρετική δουλειά που κάνει σε «δύσκολες συνθήκες».

· Την ίδια στιγμή, όπως παρατηρεί συνομιλητής μας, μια σειρά από ανάλογου μεγέθους πολυεθνικές όπως η Coca Cola, η Microsoft, η Deloitte, η Pfizer κα., έχουν προχωρήσει σχεδόν «αθόρυβα» σε σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια.

· Πέρα από τα φορολογικά κίνητρα καταλυτικό ρόλο στην απόφασή τους παίζει και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας. Το οποίο είναι αρκετά καταρτισμένο και πολύ πιο οικονομικό από τις υπόλοιπες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

· Μια «πικρή αλήθεια» που οφείλει να μας προβληματίσει…

——————————————————————————————————

Με διπλή παρουσία στο Ελληνικό τα πολυκαταστήματα «attica»

· Παρουσία και στα δυο εμπορικά κέντρα που σχεδιάζεται να δημιουργηθούν στην έκταση του Ελληνικού θα έχουν τα πολυκαταστήματα «attica».

· Δηλαδή και στο «Vouliagmenis Mall» επί της οδού Βουλιαγμένης αλλά και στο Marina Galleria κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

· Μάλιστα για το τελευταίο μαθαίνουμε πως αναζητείται το concept και η «πρόταση» που θα παρουσιάσει η εταιρεία στο συγκεκριμένο χώρο. Ο οποίος θα απευθύνεται σε… γεμάτα πορτοφόλια.

· Το μόνο σίγουρο είναι όπως λένε οι πληροφορίες μας ότι θα είναι υπό την μπράντα «attica».

· Βέβαια, υπάρχει ακόμη χρόνος αφού υπολογίζεται πως τα εμπορικά κέντρα θα είναι έτοιμα μετά το 2025.

· Στο μεταξύ, η εταιρεία που έχει ενισχυθεί μετοχικά τα προηγούμενα χρόνια ετοιμάζεται να εγκαινιάσει την επέκταση του καταστήματος στο City Link.

· Συγκεκριμένα, την 1η Μαρτίου αναμένεται να προσθέσει και τον 5ο όροφο του ιστορικού κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας, μεγαλώνοντας τους χώρους του καταστήματος κατά 2.000 τ.μ.

· Η ζήτηση που υπήρχε, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν κατέστησε αναγκαία την επέκταση του καταστήματος. Κάτι που αποτυπώνεται και στις οικονομικές επιδόσεις…

· Εκτιμάται πως πέρυσι «έκλεισε» με έσοδα 190 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων περίπου 12 εκατ. ευρώ…

————————————————————————————————————-

Τι ζητούν οι δήμοι της «παραλιακής» ενόψει εκλογών

· Λένε πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και δεν έχουν άδικο. Η ζωή άλλωστε φροντίζει συχνά πυκνά να μας το υπενθυμίζει…

· Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτονται οι δήμοι που γειτνιάζουν με το Ελληνικό, οι οποίοι όπως μαθαίνουμε συνεχίζουν να διεκδικούν την επέκταση της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος που προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

· Ειδικά ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών που πλησιάζουν και αυτές…

· Βέβαια άνθρωποι που γνωρίζουν λένε στη στήλη πως κάτι τέτοιο μοιάζει… με όνειρο θερινής νυκτός». (Ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Σαίξπηρ σε όλο τον κόσμο…).

· Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά. Τόσο απλά.

· Πηγές με γνώση της υπόθεσης επισημαίνουν πως θα ήταν ευχής έργον να «απλώσει» η υπογειοποίηση από το Παλαιό Φάληρο μέχρι την Βούλα, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι ανεδαφικό.

· Η… επιμήκυνση του έργου θα μπορούσε να υλοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι το Κράτος θα έβρισκε τα χρήματα. Τα οποία υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

· Μόνο για το τμήμα μήκους 1,3 χιλιομέτρων της παραλιακής που θα υπογειοποιηθεί (από την παραλία του Αλίμου μέχρι τον Άγιο Κοσμά) εκτιμάται ότι θα δαπανηθούν περίπου 85 εκατ. ευρώ.

· Πάντως, η Lamda Development, η οποία χρηματοδοτεί την υπογειοποίηση εμφανίζεται πρόθυμη να συμβάλει στην ταχύτερη σύνταξη των τεχνικών μελετών…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino