
Στη σύσταση της εταιρείας Hellenic Hydrogen προχώρησαν η Motor Oil και η ΔΕΗ. Στη νέα κοινοπρακτική εταιρεία, όπου η Motor Oil κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και η ΔΕΗ το 49% αυτού, καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.
Όπως επισμαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, με την ενεργειακή μετάβαση να αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα, στην κορυφή του επιχειρηματικού και στρατηγικού σχεδιασμού της Hellenic Hydrogen βρίσκεται η ανάπτυξη και υλοποίηση έργων που επιταχύνουν τον «πράσινο μετασχηματισμό». Σε αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία θα εστιάσει στην ανάπτυξη έργων παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με μεγάλους και έμπειρους συμβουλευτικούς οίκους, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τη δυναμικότητα των μετόχων της στην αναπτυσσόμενη πλατφόρμα παραγωγής και διάθεσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Σημειώνεται πως το πράσινο υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες για την ευρωπαϊκή κλιματική ουδετερότητα έως το 2050 αλλά και στην πράσινη μετάβαση της βιομηχανίας.
«Η επίσημη σύσταση της Hellenic Hydrogen αποτελεί, επομένως, ορόσημο στην πορεία επίτευξης της ενεργειακής ασφάλειας καθώς και της αλλαγής του ενεργειακού μείγματος με στόχο ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα», τονίζεται χαρακτηριστικά όσον αφορά τη νέα κοινοπρακτική εταιρεία.
Για την υλοποίηση των στόχων της Hellenic Hydrogen, ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου δήλωσε σχετικά: «Το μέλλον της ενέργειας είναι ήδη εδώ. Σήμερα εγκαινιάζουμε το πρώτο κεφάλαιο της Hellenic Hydrogen, μιας εταιρείας που θα πρωταγωνιστήσει στο ενεργειακό προσκήνιο της χώρας με όραμα να καταστήσει την Ελλάδα έναν στρατηγικό ενεργειακό κόμβο. Με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, το πράσινο υδρογόνο θα αποτελέσει μια αξιόπιστη ενεργειακή λύση για τη χώρα, δημιουργώντας για την Ελλάδα μια μοναδική ευκαιρία. Μια ευκαιρία για καινοτομία, επίτευξη των κλιματικών στόχων και ταχύτερης ανάπτυξης ενώ, ταυτόχρονα, θα συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και στην προσέλκυση επιστημονικού προσωπικού υψηλού επιπέδου».
Ποιος είναι ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην αγορά ενέργειας. Έχει εργαστεί σε σημαντικές θέσεις για την ανάπτυξη και λειτουργία μιας σειράς μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ διατέλεσε διευθυντής των δραστηριοτήτων ενέργειας του πολυεθνικού ομίλου General Electric σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ σε εταιρείες τεχνολογίας ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα την ενέργεια.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων που αφορούν καθαρές, εναλλακτικές πηγές ενέργειας, την ενεργειακή εξοικονόμηση και την ενεργειακή διαχείριση, με γνώμονα την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
O κ. Τριανταφυλλόπουλος είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών) με μεταπτυχιακές σπουδές σε “Environmental Technology” από το πανεπιστήμιο του UMIST και σε “Engineering Business Management” από το πανεπιστήμιο του Warwick.


Latest News

Ανεβάζει «στροφές» η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ στην Κίνα
Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ανάβει η «μάχη» για το καλώδιο Ελλάδας – Αιγύπτου
Γαλλο-αμερικανική στήριξη στο project GAP που θα φέρει φθηνή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από την Αφρική

«Φρένο» σε απαλλοτριώσεις για φωτοβολταϊκά – Η τελική ρύθμιση
Νέοι όροι για τις ενεργειακές κοινότητες έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις αγροτών και παραγωγικών φορέων

Ερχεται μεγάλη ανατροπή με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας με... ελληνικό χρώμα
Τα έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων που επιδιώκει η χώρα για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης

Η «πόλη των 15 λεπτών»: Ουτοπία ή εφικτή πραγματικότητα;
Ένα νέο μοντέλο πολεοδομικού σχεδιασμού έχει ξεκινήσει να τίθεται σε εφαρμογή σε διάφορες χώρες παγκοσμίως

Στην... πρίζα η Mercedes με επενδύσεις - μαμούθ
Η ΕΕ έχει θέσει ως στόχο να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO2 ανά επιβατικό αυτοκίνητο έως το τέλος αυτής της δεκαετίας

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα λιώνουν οι πάγοι- Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Οι παγκόσμιες τάσεις μπορούν να έχουν πολύπλοκες και πολύπλευρες τοπικές επιπτώσεις

Πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα – Αιτήσεις & προϋποθέσεις
Πρόκειται να επωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον 120.000 ελληνικά νοικοκυριά

Ευκαιρίες χρηματοδότησης για έργα υδρογόνου από την Ε.Ε.
Κεφάλαια για την παραγωγή, μεταφορά και την αποθήκευση

Εκατομμύρια νεκρά ψάρια γέμισαν ποταμό - Δείτε βίντεο
Εκτιμάται πως η αιτία θανάτου είναι η έλλειψη οξυγόνου στο νερό