Mια ενδεικτική προσφορά εξαγοράς για την πλατφόρμα διανομής κεφαλαίων Allfunds Group Plc για 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και μετοχές, έκανε την Τετάρτη η Euronext NV.

Η Euronext αποτιμά την εταιρεία στα 8,75 ευρώ ανά μετοχή, ανέφερε η Allfunds σε δήλωση την Τετάρτη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Amazon: Ολοκλήρωσε την αγορά της One Medical αντί 3,49 δισ.

Στα ύψη η μετοχή της Allfunds

Η τιμή αντιπροσωπεύει premium 19% μέχρι το κλείσιμο της Τρίτης. Η Euronext βρίσκεται σε συζητήσεις με την εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Hellman & Friedman και τη γαλλική τράπεζα BNP Paribas SA, που κατέχουν συνδυασμένο μερίδιο 46,4% στην Allfunds, για να λάβει την υποστήριξή τους για την προσφορά.

Οι μετοχές της Allfunds σημείωσαν άνοδο έως και 29% την Τετάρτη – το μεγαλύτερο άλμα εντός της ημέρας που έχει καταγραφεί. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 18% στα 8,67 € στις 4:02 μ.μ. στο Άμστερνταμ, δίνοντας στην εταιρεία αγοραστική αξία 5,5 δισ. ευρώ.

Δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ότι η Euronext θα προχωρήσει σε προσφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τετάρτης. Η πρόταση αποτελείται από 5,69 € σε μετρητά συν 0,04059 νέες μετοχές Euronext, με το ποσό των μετοχών να υπόκειται σε προσαρμογή, ώστε η συνολική αξία της προσφοράς να ανέρχεται σε 8,75 € ανά μετοχή, ανέφερε η Allfunds.

Άλλοι μνηστήρες, συμπεριλαμβανομένων  ανταγωνιστικών χρηματιστηριακών ομίλων, εξέτασαν επίσης το περιουσιακό στοιχείο και θα μπορούσαν ακόμα να εμφανιστούν ως ανταγωνιστικοί πλειοδότες, ανέφεραν νωρίτερα άτομα με γνώση του θέματος.

Η Allfunds, η οποία συνεργάζεται με σχεδόν 3.000 ομίλους κεφαλαίων και έχει περισσότερα από 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ υπό διαχείριση, προσέλκυσε στο παρελθόν ενδιαφέρον εξαγοράς από τον γερμανικό όμιλο ς Deutsche Boerse AG.

H Euronext

Η Euronext που διαπραγματεύεται στο Παρίσι είχε σχεδόν 1.930 εισηγμένους εκδότες μετοχών και περίπου 6,3 τρισεκατομμύρια ευρώ σε κεφαλαιοποίηση σε χρηματιστήρια σε Βέλγιο, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία και Πορτογαλία, στα τέλη του 2022.

Τα χρηματιστήρια επιδιώκουν να διαφοροποιηθούν πέρα ​​από τις παραδοσιακές συναλλαγές μετοχών και να δημιουργήσουν περισσότερα έσοδα από επιχειρήσεις που σχετίζονται λιγότερο με την αστάθεια της αγοράς, επενδύονταςσε τομείς όπως τα δεδομένα και οι νέες χρηματοοικονομικές τεχνολογίες τα τελευταία χρόνια.

Το London Stock Exchange Group Plc έκλεισε συμφωνία 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον πάροχο δεδομένων και συναλλαγών Refinitiv το 2019, ενώ η Intercontinental Exchange Inc. πέρυσι συμφώνησε να αγοράσει τον πάροχο λογισμικού στεγαστικών δανείων Black Knight Inc. έναντι 13,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα στοίχημα για το μέλλον της στεγαστικής αγοράς των ΗΠΑ .

Η  Euronext δεν είναι ξένη στην ανάπτυξη μέσω εξαγοράς υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Stephane Boujnah, έναν πρώην τραπεζίτη και παραγωγικό dealmaker. Έχει ήδη επεκτείνει το αποτύπωμά της σε όλη την Ευρώπη με συμφωνίες όπως η αγορά της Borsa Italiana το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή