Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά του χρυσού, καθώς η υποστήριξη από τη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο που τροφοδοτείται από γεωπολιτικούς κινδύνους αντιστάθμισε την πίεση από το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ.

Η τιμή  spot του χρυσού παρέμεινε αμετάβλητη στα 2.315,98 η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,01% στα 2.324,00 δολάρια.

Κακάο: Αγγίζει το 20% η άνοδος των τιμών

Το δολάριο ΗΠΑ παρέμεινε σταθερό, ανακτώντας ορισμένες από τις απώλειες που προέκυψαν από τα ανανεωμένα στοιχήματα που αφορούν τις μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve φέτος. Ένα ισχυρότερο δολάριο κάνει τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Ο πρόεδρος της Fed της Minneapolis, Neel Kashkari, εκτιμά ότι ο  πληθωρισμός που ενισχύεται εν μέρει από την ισχύ της στεγαστικής αγοράς σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα όλο το χρόνο.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού που δεν αποδίδει.

Επί του παρόντος, οι έμποροι τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 65% ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χρυσός θεωρείται επίσης ως ένα ασφαλές καταφύγιο και επομένως οι πολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία παίζουν ρόλο. Υπάρχει κάποια συζήτηση και απαίτηση από Ευρωπαίους πολιτικούς να στείλουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που σαφώς μπορεί να θεωρηθεί ως κλιμάκωση από τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Φέρτιγκ.

Η Ρωσία είπε ότι επί του παρόντος δεν βλέπει προοπτική για μια ειρηνευτική διευθέτηση στη Γάζα ή στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και είπε ότι η επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα κλιμακώνει τη σύγκρουση.

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας πρόσθεσε 60.000 τ ουγγιές χρυσού στα αποθέματά της τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία την Τρίτη.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,1% στα 27,24 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα υποχώρησε 0,6% στα 970,40 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 0,8% στα 963,25 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities