Ήπια πτωτικά κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει να “επιτρέπει” τις διορθώσεις των τίτλων χωρίς να χάνει τα εβδομαδιαία κέρδη του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,32% στις 1.115,66 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 51 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δείχνει να θέλει σήμερα να εξισορροπηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, επιτρέποντας τις διορθώσεις που είναι απαραίτητες στους περισσότερους τίτλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιθετική ανοδική τάση αναιρείται. Τουναντίον, παραμένει ισχυρή, ολοκληρώνοντας όπως όλα δείχνουν δέκα ανοδικές εβδομάδες.

Θα χρειαστεί αποσυμφόρηση

Σύμφωνα με τους αναλυτές, πιθανότατα θα χρειαστεί μια αποσυμφόρηση σε τόσο (σχετικά) υψηλά επίπεδα. Κι αυτό, όχι διότι όλοι καλύτερα σημεία εισόδου, ενώ είθισται να απαιτούνται νέες και φρέσκες δυνάμεις για να συνεχίσουν την άνοδο.

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις είναι αυξημένες σε Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Σαράντης, ΟΤΕ, Jumbo και Motor Oil, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Ελλάκτωρ, Aegean, Eurobank, Autohellas, Εθνική και ΕΛΧΑ. Στον αντίποδα, η Πειραιώς κερδίζει 1,75%, με τις Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Quest, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ να βρίσκονται επίσης σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρή άνοδος στο «και ένα» – Κέρδη από ΟΤΕ, Εθνική και τζίρο από Μυτιληναίο
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Μικρή άνοδος στο «και ένα» για το ΧΑ - Κέρδη από ΟΤΕ, Εθνική και τζίρο από Μυτιληναίο

Οι συναλλαγές στην αγορά παρέμειναν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως αναμενόταν, καθώς επέδρασαν οι αργίες τόσο στις ΗΠΑ (Memorial Day) όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο (Bank Holiday)