Διορθωτικά κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, ροκανίζοντας τα κέρδη της δέκατης στη σειρά ανοδικής εβδομάδας, χωρίς όμως να χαλάει ένα σερί που έχει εκπλήξει ακόμη και τους πιο επιφυλακτικούς επενδυτές. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,53% στις 1.113,36 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 114 εκατ. ευρώ.

Μπορεί σήμερα η εικόνα της αγοράς να ήταν αρνητική, αλλά ήταν μια εικόνα που «ικανοποίησε» πολλούς. Και αυτό διότι σχεδόν σύσσωμη η επενδυτική κοινότητα μιλούσε για την ανάγκη διόρθωσης της αγοράς, σε τέτοιο βαθμό που να μην απειλεί τα κεκτημένα. Και το σημαντικότερο, δεν αναιρεί την επιθετική ανοδική τάση, η οποία παραμένει ισχυρή.

«Πράσινο φως» του ΧΑ για διαπραγμάτευση μετοχών σε χρηματιστηριακές από την Κύπρο

Και αυτή η εικόνα είναι μέρος μιας ανοδικής αγοράς, όπως σημειώνει μερίδα των αναλυτών, καθώς νέα δεδομένα, ειδικά από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, δίνουν μεγαλύτερη σαφήνεια στις προοπτικές των τίτλων. Έτσι, δίδεται η δυνατότητα σε πολλά χαρτοφυλάκια να αναδιαρθρώσουν μέρος των χαρτοφυλακίων τους μετά τα ισχυρά κέρδη που έχουν καταγράψει από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, πιθανότατα θα χρειαστεί μια αποσυμφόρηση σε τόσο (σχετικά) υψηλά επίπεδα. Κι αυτό, όχι διότι όλοι καλύτερα σημεία εισόδου, ενώ είθισται να απαιτούνται νέες και φρέσκες δυνάμεις για να συνεχίσουν την άνοδο. Είναι, δηλαδή, η φάση της αγοράς που πολλά χαρτοφυλάκια κοντοστέκονται και κάνουν «ταμείο», όπως επισημαίνει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Βέβαια, υπάρχουν και εκείνα τα χαρτοφυλάκια που συντηρούν πιο μακροπρόθεσμες θέσεις, στηρίζοντας μάλιστα και κάποιους τίτλους.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Coca Cola, Σαράντης, Alpha Bank, Quest, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή δέχτηκαν ισχυρές απώλειες, ενώ πτωτικά έκλεισαν και οι Autohellas, Βιοχάλκο, Τιτάν και Jumbo. Από την άλλη, θετικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, Aegean, Λάμδα, Μυτιληναίος, Eurobank, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών