«Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, για μία ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα». Αυτός είναι ο στόχος της ΝΔ όπως τον περιέγραψε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος τον Δήμο Αχαρνών όπου περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κυβερνητικό έργο που συντελέσθηκε από τη ΝΔ και κάλεσε τους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις τετραετίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και να μετά να αποφανθούν στις εκλογές.

Μητσοτάκης από Γρεβενά: Κοιτάμε μπροστά – Δεν μας ενδιαφέρουν οι οξύτητες και η πόλωση

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως: «Εμείς θα πορευτούμε προς τις εκλογές που έρχονται με γνώμονα το μέλλον. Θα τηρήσουμε την συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε μαζί στο ακέραιο. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι».

«Όπως στρώνεις, κοιμάσαι»

Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Γι΄αυτά τα ευτράπελα τα οποία συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο ΣΥΡΙΖΑ, θα πω μία κουβέντα μόνο: Όπως στρώνεις, κοιμάσαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους, ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον «πολακισμό» σε κεντρική γραμμή του κόμματος. Και από εκεί και πέρα ας αφήσουν εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας, να εξακολουθούμε να μιλάμε για το μέλλον, να αποφεύγουμε την τοξικότητα, να σκύβουμε με σεβασμό και με κατανόηση -και ζητώ από όλα τα στελέχη μας αυτό να το κάνουν- απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

Τέλος συμπλήρωσε ότι η ΝΔ στέκεται πάντα κοντά στους πιο αδύναμους και τόνισε:

«Το κάναμε τις εποχές της πανδημίας, νομίζω το γνωρίζουν όλες και όλοι, όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εάν δεν είχαμε σκύψει πάνω στο πρόβλημα, εάν δεν είχαμε στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους, η ανεργία θα είχε εκτοξευθεί. Αντί γι’ αυτό, η ανεργία συνέχεια μειώνεται».

«Ας συγκριθούμε, λοιπόν»

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κυβερνητικό έργο που συντελέσθηκε από τη ΝΔ και κάλεσε τους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις τετραετίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και να μετά να αποφανθούν στις εκλογές.

«Ας συγκριθούμε, λοιπόν. Ποιος σας είπε ότι θα μειώσει τους φόρους και τους μείωσε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα δημιουργήσει περισσότερες δουλειές και τις δημιούργησε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα φυλάξει τα σύνορα και τα φύλαξε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα κάνουμε τη ζωή σας πιο ασφαλή και ξέρω ότι βρίσκομαι σε μία περιοχή όπου υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας. 14 νέοι αστυνομικοί ήρθαν και προστέθηκαν στη δύναμη των αστυνομικών σας τμημάτων με μόνιμη δύναμη ΟΠΚΕ. Θέλω να αισθάνεστε όλες και όλοι ότι η φροντίδα μας για τα ζητήματα της ασφάλειας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Και όπου χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ακόμα περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό για να αισθάνεστε όλες και όλοι ασφαλείς, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στα στελέχη της ΝΔ λέγοντας ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υπάρξει ούτε η παραμικρή υπόνοια αλαζονείας και αυταρέσκειας, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές κερδίζονται ψήφο-ψήφο, κερδίζονται στο πεζοδρόμιο, στα καφενεία, στα ΚΑΠΗ, πόρτα-πόρτα.

«Έτσι έχουμε μάθει να κάνουμε εκλογές, έτσι θα κάνουμε εκλογές τώρα. Ξέρετε να κάνετε εκλογές, δώστε μας τη δυνατότητα να εξακολουθούμε να πηγαίνουμε τον τόπο μπροστά. Να κρατάμε σταθερά το πηδάλιο της χώρας» είπε.

Παράλληλα τόνισε επίσης ότι το σχέδιο της ΝΔ εξασφαλίζει ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους πιο αδύναμους, την αύξηση θέσεων απασχόλησης το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την Παιδεία, και είπε ότι «κάναμε την Ελλάδα από ουραγό, πρωταγωνιστή στην Ευρώπη».

Και προσέθεσε:

«Όλα αυτά θα τα ζυγίσετε και θα τα αξιολογήσετε. Και έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. Ξέρω ότι υπήρχαν συμπολίτες μας που δεν ανήκαν στη Νέα Δημοκρατία, που μας εμπιστεύθηκαν το 2019 και πιστεύω ότι αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Όπως ξέρω ότι σίγουρα ανάμεσά μας υπάρχουν και συμπολίτες μας που δεν μας έχουν ψηφίσει. Που μπορεί να μας ψηφίσουν για πρώτη φορά, γιατί πείστηκαν τελικά ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας στην πολιτική χτίζονται από πολιτικούς που αυτά που λένε τα κάνουν και δε σας τάζουν πράγματα τα οποία γνωρίζετε ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε πράξη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση