Οι εταιρείες που έχουν περισσότερες γυναίκες στο διοικητικό τους συμβούλιο τείνουν να έχουν υψηλότερη πιστοληπτική ικανότητα, σύμφωνα με νέα ευρήματα της Moody’s Investors Service.

Η πιο ισορροπημένη ηγεσία των φύλων συνήθως οδηγεί σε καλύτερη εταιρική διακυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της υποστηρίζει την πιστωτική ποιότητα, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης σε παγκόσμια έκθεση για τα φύλα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Ωστόσο, ο συσχετισμός ποικίλλει μεταξύ διαφορετικών περιοχών, υπογράμμισε η Moody’s.

Στη Βόρεια Αμερική, για παράδειγμα, όπου ο δεσμός είναι ισχυρότερος, οι γυναίκες αποτελούσαν το 44% των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών με την υψηλότερη βαθμολογία, έναντι 15% για εκείνες που βαθμολογούνται με Caa.

Μεγάλο εύρος

Ωστόσο, η εκπροσώπηση των γυναικών στο υψηλότερο επίπεδο των εταιρειών ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό σε ολόκληρο τον κόσμο, και κυμαίνεται από 33% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη έως 18% στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Οι κυβερνητικές εντολές, η πίεση από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές και οι απαιτήσεις γνωστοποίησης ήταν καίριας σημασίας σε τομείς με τη μεγαλύτερη πρόοδο, ανέφερε η έκθεση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, ασκεί πιέσεις για να βελτιώσει την ισότητα των φύλων στην κορυφή των επιχειρήσεων, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρυσι να εγκρίνει κανόνες που προβλέπουν ότι τουλάχιστον το 40% των θέσεων μη εκτελεστικών διευθυντών θα πρέπει να κατέχονται από γυναίκες, σε εισηγμένες εταιρείες έως το 2026 .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή