Θύμα προπηλακισμού από ομάδα ατόμων έπεσε νωρίτερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας που συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη στο Ίλιον.

Βαρουφάκης: Η πρώτη αντίδραση μετά την επίθεση στα Εξάρχεια – Αυτοί ήταν οι δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα αντιεξουσιαστών όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του κ. Βίτσα στη συγκέντρωση άρχισε να τον αποδοκιμάζει ενώ κινήθηκαν και απειλητικά εναντίον του.

Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο ότι το επεισόδιο εξελίχθηκε σε σύρραξη μεταξύ των αντιεξουσιαστών και διαδηλωτών που θέλησαν να υπερασπιστούν τον κ. Βίτσα.
Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι δέχθηκε χτυπήματα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το επεισόδιο και έσπευσε στο σημείο ωστόσο είχε λήξει.

Επίθεση στον Βαρουφάκη

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή το βράδυ θύμα επίθεσης έπεσε o γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Ομάδα ατόμων προσέγγισε το μαγαζί και του φώναξε «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Εκείνοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 με κλωτσιές και μπουνιές.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και στη συνέχεια, ο ίδιος τον κλώτσησε στο ίδιο σημείο, ενώ κατέγραφαν την επίθεση σε βίντεο.

Στον Ευαγγελισμό

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πήγε με τη σύζυγό του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στη μύτη και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Επίσης υποβλήθηκε προληπτικά σε αξονική τομογραφία γιατί δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εικόνα, δεν χρήζει νοσηλείας και εφόσον διενεργηθούν και οι απεικονιστικές εξετάσεις και είναι καλές, θα λάβει οδηγίες και θα αποχωρήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα