Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Credit Suisse, η σαουδαραβική τράπεζα Saudi National Bank εκτίμησε ότι η αναταραχή που έχει προκληθεί στις αγορές και η κατακρήμνιση της μετοχής της ελβετικής τράπεζας ήταν «αδικαιολόγητη».

«Αν κοιτάξετε πώς έχει υποχωρήσει ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έψαχναν απλώς για δικαιολογίες», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής της Saudi National Bank, Ammar Al Khudairy.

«Είναι πανικός. Πιστεύω ότι είναι εντελώς αδικαιολόγητο, είτε πρόκειται για την Credit Suisse είτε για ολόκληρη την αγορά», πρόσθεσε εμφατικά.

Τα σχόλια του επικεφαλής της σαουδαραβικής τράπεζας έρχονται λίγες ώρες αφότου η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει «αποφασιστική δράση» για να δανειστεί έως και 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (50,6 δισ. ευρώ) από την ελβετική κεντρική τράπεζα. Η μετοχή της τράπεζας υποχώρησε την Τετάρτη μετά από μια αναφορά ότι η σαουδαραβική τράπεζα ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να παράσχει περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Credit Suisse.

Credit Suisse: Το «κραχ» στις αγορές και η «Ώρα Lehman» για την Ευρώπη

Ο Ammar Al Khudairy πρόσθεσε ότι η πρόσφατη επίπτωση της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank ήταν διαφορετική από την οικονομική κρίση του 2008, λέγοντας ότι τα μέτρα που έλαβαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την προστασία των καταθετών ενίσχυσαν τους φόβους για μετάδοση της κρίσης.

Το μήνυμα «δεν έχει αλλάξει»

Ο πρόεδρος της Saudi National Bank δήλωσε στο CNBC ότι η Credit Suisse δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια.

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την Credit Suisse για παροχή βοήθειας», είπε.

«Δεν ξέρω από πού προήλθε η λέξη «βοήθεια», δεν έχει γίνει καμία συζήτηση από τον Οκτώβριο», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι η τράπεζά του δεν θα ανεβάσει το ποσοστό της πέρα από το σημερινό 9,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή