Θετικά, αλλά με πολλά ερωτηματικά, κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και ανέκτησε τις 1.030 μονάδες, δεν μπόρεσε να ανεβάσει τις συναλλαγές του και να δώσει το μήνυμα της αντίδρασης. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,43% στις 1.035,72 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει μόλις στα 49 εκατ. ευρώ.

Με τον τζίρο να κινείται σχεδόν στα μισά του μέσου όρου του Μαρτίου, το ΧΑ εισήλθε στην τελευταία εβδομάδα του μήνα χωρίς να έχει διαθέσεις για μεγάλο ρίσκο. Βέβαια, μέχρι τώρα η διόρθωση του Μαρτίου κινείται εντός λελογισμένων ορίων, τηρουμένων των αναλογιών στο τι έχει συμβεί παγκοσμίως και παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις από το εξωτερικό είναι μεγάλες.

Ώθηση από τις τράπεζες λαμβάνει η Wall Street στον απόηχο του deal για την SVB

Η πορεία του Μαρτίου

Πέραν του Μαρτίου, αυτή είναι και η τελευταία εβδομάδα του α’ τριμήνου, και ως είθισται πολλά βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια θα επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν κέρδη τους. Ο Γενικός Δείκτης άλλωστε είναι ακόμα θετικός από την αρχή του έτους, ωστόσο η ως τώρα πορεία του στον Μάρτιο συνοδεύεται από σημαντικές απώλειες αυξάνοντας το βαθμό συσχέτισης με τις διεθνείς αγορές, ο οποίος σταδιακά, εάν δεν γίνει κάτι σημαντικό, θα σπάει, ενόψει και των εκλογών τις επόμενες εβδομάδες.

Η καθήλωση του τζίρου τις τελευταίες συνεδριάσεις πλέον επιβεβαιώνει την πλάγια κίνηση που έχει τεθεί σε ισχύ στην αγορά. Βέβαια, η μεγάλη εικόνα δεν έχει χαλάσει, με τα εταιρικά αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά καλά. Ωστόσο, το momentum είναι αρνητικό, καθώς το ένα κακό νέο διαδέχεται το άλλο, άσχετα αν το μόνο πρόβλημα που μάς αφορά άμεσα είναι το πολιτικό, ως ασάφεια για το επερχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Aegean, Πειραιώς, Eurobank, Jumbo, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Autohellas και ΓΕΚ Τέρνα ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος σε Μυτιληναίο, Quest, Coca Cola, Σαράντη, Εθνική, ΟΠΑΠ και Motor Oil. Θετικά έκλεισαν οι Βιοχάλκο και ΟΛΠ, ενώ αρνητικά οι ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ και Λάμδα. Η ΔΕΗ έχασε 1,03%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους