Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης μετά και τις τελευταίες εστίες αβεβαιότητας, ειδικά στο μέτωπο των πιθανών πληθωριστικών πιέσεων που ενδεχομένως να δημιουργηθούν από τη μείωση της παραγωγής του OPEC+.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,01%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,16% στις 7.646 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,12% στις 15.621 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,12% στις 7.353 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Sodexo σημειώνει άλμα άνω του 9%, αφού η γαλλική εταιρεία φιλοξενίας ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποσχίσει τη μονάδα παροχών και ανταμοιβών της το 2024.

Από την άλλη, η γαλλική εταιρεία καλωδίων ηλεκτρικής ενέργειας Nexans υποχωρεί κατά 7,5%, αφού η Invexans, θυγατρική του χιλιανού ομίλου Quiñenco, μείωσε το μερίδιό της στην εταιρεία.

Τα μακρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι εποχικά προσαρμοσμένες νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 4,8% τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οι εγχώριες παραγγελίες σημείωσαν άλμα 5,6%, ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 4,2%.

Οι νέες παραγγελίες από τη ζώνη του ευρώ αυξήθηκαν κατά 8,9%, ενώ οι νέες παραγγελίες από άλλες χώρες αυξήθηκαν κατά 1,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών σκαρφάλωσαν κατά 7,3%. Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,3% και οι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών προστέθηκαν κατά 1,9%. Σε ετήσια βάση, οι ημερολογιακά προσαρμοσμένες νέες εργοστασιακές παραγγελίες διολίσθησαν κατά 5,7% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες