Τον Οκτώβριο, θα είναι έτοιμη η συγκοινωνιακή μελέτη για το Cruise Terminal, ενώ βρίσκονται σε αναμονή και περιβαλλοντικές μελέτες για άλλα έργα που προβλέπονται στο Master Plan του ΟΛΠ όπως αποκάλυψε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε., κ. YU Zeng Gang.

Στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε., κ. YU Zeng Gang, να ανταλλάξει θέσεις και απόψεις με τα μέλη της Διοίκησης για θέματα που αφορούν τις λειτουργίες του λιμανιού και το επίπεδο εμπλοκής της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας, με αιχμή τα logistics, τους τροφοεφοδιασμούς, αλλά και τη ναυπηγοεπισκευή, συμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ot.gr, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις θυγατρικές της Cosco που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Πειραιά, οι οποίες ανταγωνίζονται ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο πρόεδρος του ΟΛΠ σημείωσε ότι ο τζίρος τους είναι περί τα 3 εκατ. ευρώ το χρόνο, πολύ μικρός όπως ειπώθηκε για την Cosco, σχετικά μεγάλος όμως για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τον χάνουν.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Επιμελητηρίου, προστίθεται την ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, τόνισαν την αναγκαιότητα περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας με τοπικές επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι, αναφορικά με τις ναυπηγοεπισκευές, η τοπική κοινωνία επιθυμεί, τα πλοία που διέρχονται από τον Πειραιά, για λογαριασμό της Cosco και όχι μόνο, να πραγματοποιούν ναυπηγοεπισκευές και τροφοεφοδιασμούς από τον Πειραιά.

Κατόπιν πολλών ερωτήσεων σχετικά με το Master Plan και την υλοποίησή του, ο πρόεδρος της ΟΛΠ είπε ότι, κοντά στον Οκτώβρη, θα είναι έτοιμη η συγκοινωνιακή μελέτη για το Cruise Terminal, ενώ βρίσκονται σε αναμονή και περιβαλλοντικές μελέτες για άλλα έργα που προβλέπονται στο Master Plan. Τέλος, σε ερώτηση μελών του Δ.Σ. για το Logistic Center, ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. «αποκάλυψε» ότι αυτό θα αναπτυχθεί πλησίον του λιμανιού, αποκλείοντας το σενάριο της δημιουργίας του σε χώρο του Θριασίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις