Σε παραβίαση του προσωπικού απορρήτου των πελατών της  Tesla,  προχώρησαν υπάλληλοι της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται συνεντεύξεις με εννέα πρώην υπαλλήλους, μεταξύ 2019 και 2022, ομάδες εργαζομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας μοιράστηκαν ιδιωτικά μέσω ενός εσωτερικού συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων, βίντεο και εικόνες που καταγράφηκαν από κάμερες αυτοκινήτων πελατών.

Tesla: Τι σχεδιάζει ο παγκόσμιος κολοσσός στην Ελλάδα

Παραβίαση ιδιωτικότητας

Μερικά από τα βίντεο απεικονίζουν πελάτες σε ιδιωτικές στιγμές, όπως για παράδειγμα η εικόνα ενός άντρα να πλησιάζει γυμνός ένα αυτοκίνητο Tesla.

Eπιπλέον, ένα βίντεο το 2021 δείχνει ένα Tesla να κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε μια κατοικημένη περιοχή και να χτυπά ένα παιδί που έκανε ποδήλατο, σύμφωνα με άλλο πρώην υπάλληλο. Το παιδί πέταξε προς μια κατεύθυνση, το ποδήλατο σε άλλη. Το βίντεο «εξαπλώθηκε» σε ένα γραφείο της Tesla στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνια, μέσω ιδιωτικών συνομιλιών ένας προς έναν, «σαν πυρκαγιά», είπε ο πρώην υπάλληλος.

Άλλες εικόνες ήταν πιο συνετές, όπως εικόνες σκύλων και αστείες πινακίδες, τις οποίες οι υπάλληλοι έκαναν μιμίδια διακοσμώντας τα με λεζάντες ή σχόλια, πριν τις δημοσιεύσουν σε ιδιωτικές ομαδικές συνομιλίες. Ενώ ορισμένες αναρτήσεις κοινοποιήθηκαν μόνο μεταξύ δύο εργαζομένων, άλλες ήταν ορατές από δεκάδες από αυτούς, σύμφωνα με αρκετούς πρώην υπαλλήλους.

Η Tesla δηλώνει στη διαδικτυακή «Σημείωση απορρήτου πελατών» ότι «οι εγγραφές της κάμερας παραμένουν ανώνυμες και δεν συνδέονται με εσάς ή το όχημά σας». Ωστόσο, επτά πρώην υπάλληλοι είπαν στο Reuters ότι το πρόγραμμα υπολογιστή που χρησιμοποιούσαν στη δουλειά θα μπορούσε να δείξει τη θέση των ηχογραφήσεων – κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποκαλύψει πού ζούσε ένας ιδιοκτήτης οχήματος Tesla.

Ένας πρώην υπάλληλος δήλωσε επίσης ότι κάποιες ηχογραφήσεις φαίνεται ότι έγιναν όταν τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα και κλειστά. Πριν από αρκετά χρόνια, η Tesla θα λάμβανε εγγραφές βίντεο από τα οχήματά της ακόμη και όταν ήταν εκτός λειτουργίας, εάν οι ιδιοκτήτες έδιναν τη συγκατάθεσή τους. Έκτοτε σταμάτησε να το κάνει.

Το βίντεο με τον Μασκ

Μπορούσαμε να δούμε μέσα στα γκαράζ των ανθρώπων και τις ιδιωτικές τους περιουσίες», είπε ένας άλλος πρώην υπάλληλος.

Η Tesla δεν απάντησε σε λεπτομερείς ερωτήσεις που εστάλησαν στην εταιρεία για αυτήν την αναφορά.

Πριν από περίπου τρία χρόνια, ορισμένοι υπάλληλοι μοιράστηκαν ένα βίντεο ενός μοναδικού υποβρυχίου οχήματος που ήταν παρκαρισμένο μέσα σε ένα γκαράζ, σύμφωνα με δύο άτομα που το είδαν. Με το παρατσούκλι «Wet Nellie», η λευκή υποβρύχια Lotus Esprit είχε παρουσιαστεί στην ταινία του James Bond του 1977, «The Spy Who Loved Me».

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος; Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla,  Iλον Μασκ, ο οποίος το είχε αγοράσει για περίπου 968.000 δολάρια σε δημοπρασία το 2013. Δεν είναι σαφές εάν ο ίδιος γνώριζε  για το βίντεο.

Ο Μασκ δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή