Η Tesla παρέδωσε 422.875 αυτοκίνητα παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας ρεκόρ μετά τη μείωση των τιμών για την καταπολέμηση των αυξανόμενων επιτοκίων και του πληθωρισμού, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία παρήγαγε 440.808 οχήματα κατά τη διάρκεια του τριμήνου, περισσότερα από ό,τι ανέμεναν οι 432.513 αναλυτές. Στην τελευταία κλήση κερδών, ο Διευθύνων Σύμβουλος Iλον Μασκ ανέφερε ότι η Tesla σκοπεύει να κατασκευάσει 1,8 έως 2 εκατομμύρια οχήματα φέτος.

Tesla: Τι σχεδιάζει ο παγκόσμιος κολοσσός στην Ελλάδα

Αύξηση 36% συγκριτικά με πέρυσι

Οι παραδόσεις αυξήθηκαν μεν κατά 36% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αλλά οι προσδοκίες της εταιρείας φτάνουν το 50% για το 2023.

Η Tesla δεν αναλύει τις πωλήσεις ανά περιοχή, αλλά οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι μεγαλύτερες αγορές της. Η συντριπτική πλειονότητα των πωλήσεων ήταν του sedan Model 3 και του crossover Y.

Η Tesla μείωσε τις τιμές στις αρχές του έτους για να ενισχύσει τη ζήτηση αφού οι παραδόσεις του τέταρτου τριμήνου του 2022 απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Μείωση κόστους συναρμολόγησης

Η εταιρεία κατασκευάζει τα μοντέλα Model S, X, 3 και Y στο Fremont της Καλιφόρνια. Το εργοστάσιό της στη Σαγκάη παράγει το Model 3 και η Y.

Στις αρχές Μαρτίου οι μηχανικοί της εταιρείας δήλωσαν ότι η Tesla στοχεύει να μειώσει κατά το ήμισυ το κόστος συναρμολόγησης στις μελλοντικές γενιές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Ίλον Μασκ δεν αποκάλυψε πότε θα κάνει το ντεμπούτο του ένα πολυαναμενόμενο προσιτό ηλεκτρικό όχημα.

Πάνω από δώδεκα στελέχη της Tesla με επικεφαλής τον Μασκ συζήτησαν τα πάντα, γύρω από ένα σχέδιο για την υιοθέτηση της βιώσιμης ενέργειας και την καινοτομία της εταιρείας στη διαχείριση των εργασιών της, από την κατασκευή έως την εξυπηρέτηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή