Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή, ούτε και το σημερινό στάτους κβο μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού και το μέλλον της πατρίδας μας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα, για τον πανηγυρικό εσπερινό και τη λιτανεία των ιερών λειψάνων και της ιερής εικόνας του Αγίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον πολιούχο ‘Αγιο της Λάρνακας, να τιμήσουμε τη Λάρνακα.

Κύπρος: Υποψήφια για επανεκλογή στην Κατηγορία Γ’ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Θέλω απλώς να υπενθυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη χρονιά, είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που βρίσκομαι εδώ, μια παράδοση που προσδοκώ να κρατήσω και τα επόμενα χρόνια».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μετά από τόσες δεκαετίες, οι Εκκλησίες μας στα κατεχόμενα εξακολουθούν να παραμένουν αλειτούργητες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι «μια τραγική συνέπεια της συνεχιζόμενης κατοχής, για αυτό και από δικής μας πλευράς, όπως κατ΄επανάληψη έχω πει, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, εργαζόμαστε μέσα από ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, έτσι ώστε να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά.

Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με την κατοχή, ούτε το σημερινό στάτους κβο μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού και το μέλλον της πατρίδας μας».

Δεν θέλει εμπλοκή της ΕΕ ο Τατάρ

Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ εξέφρασε την άποψη ότι στην παρούσα στιγμή δεν υφίσταται κοινό έδαφος για την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και πως δεν θέλει περισσότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα