Επέκταση στην Ιαπωνία σχεδιάζει ο CEO της OpenAI μετά τη συνάντησή του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο Σαμ Αλτμαν, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, δήλωσε ότι ο οργανισμός εξετάζει το άνοιγμα γραφείου στην Ιαπωνία και την επέκταση των υπηρεσιών ιαπωνικής γλώσσας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Fumio Kishida.

ChatGPT: Στα σκαριά η πρώτη μήνυση εναντίον της τεχνητής νοημοσύνης

Επέκταση στην Ιαπωνία

«Ελπίζουμε να έχουμε μια στενή συνεργασία ώστε να επενδύσουμε στο ταλέντο της χώρας και να οικοδομήσουμε κάτι σπουδαίο για τον ιαπωνικό λαό», είπε ο Άλτμαν σε δημοσιογράφους στο Τόκιο τη Δευτέρα. «Είναι πραγματικά εκπληκτικό να βλέπεις την υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας στην Ιαπωνία».

Το OpenAI έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενδιαφέροντος για τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης από τότε που παρουσίασε την υπηρεσία ChatGPT τον Νοέμβριο. Η Microsoft  συμφώνησε να διαθέσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία και έχει ενσωματώσει την τεχνολογία στη μηχανή αναζήτησης Bing.

Ο CEO της OpenAI δήλωσε ότι συζήτησε τις δυνατότητες της τεχνολογίας με τον Κισίντα.

Ο Αλτμαν είπε ότι η OpenAI θα εργαστεί για να κάνει τα μοντέλα της όσο το δυνατόν πιο λειτουργικά στην ιαπωνική γλώσσα και την ιαπωνική κουλτούρα.

Περιορισμοί στην Ευρώπη

Η τεχνητή νοημοσύνη και ειδικά τα chatbots όπως το ChatGPT τραβούν για τα καλά το ενδιαφέρον των εποπτικών αρχών στην Ευρώπη καθώς εντείνονται οι φόβοι για παραπληροφόρηση και για παραβίαση της ιδιωτικότητας όσων τα χρησιμοποιούν. Μετά την προσωρινή απαγόρευση για 20 ημέρες στο ChatGPT από την αρμόδια εποπτική αρχή της Ιταλίας, τώρα, η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας και η αρμόδια ρυθμιστική αρχή προστασίας δεδομένων της Βρετανίας έχουν αναφέρει ότι θα αρχίσουν να εξετάζουν πιο προσεκτικά τα λεγόμενα chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI), ειδικά όσον αφορά την προστασία δεδομένων.

Επίσης οι εποπτικές αρχές προστασίας απορρήτου στη Γαλλία επικοινώνησαν με την Ιταλία για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη βάση της απαγόρευσης στη χώρα αυτή. Οι ρυθμιστικές αρχές στην Ισπανία δήλωσαν ενδέχεται να ξεκινήσουν τη δική τους έρευνα στο μέλλον εάν χρειαστεί για το ChatGPT. Η Γερμανία θα μπορούσε να ακολουθήσει τα βήματα της Ιταλίας, μη επιτρέποντας την πρόσβαση χρηστών στο ChatGPT ανέφεραν οι αρχές της Γερμανίας. Το ChatGPT είναι ήδη μη προσβάσιμο σε πολλές χώρες, όπως η Κίνα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI