Αφαίρεση παπουτσιών, ανακλινόμενα καθίσματα, μουσική χωρίς ακουστικά αποτελούν κάποιες από τις συμπεριφορές μέσα σε ένα αεροπλάνο.

Ο βαθμός στον οποίο οι επιβάτες χαρακτηρίζουν αυτές τις συμπεριφορές στις πτήσεις ως «μη αποδεκτές» ποικίλλει ανά περιοχή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το CNBC.

Ολλανδία: Το αεροδρόμιο Σίπχολ απαγορεύει τις νυχτερινές πτήσεις και τα ιδιωτικά τζετ

Η έρευνα σε 18 αγορές από την εταιρεία YouGov διαπίστωσε ότι οι Ευρωπαίοι ήταν πιο πιθανό να ενοχληθούν από ορισμένες συμπεριφορές στα αεροπλάνα, ενώ εκείνοι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν οι πιο ανεκτικοί.

Τι θεωρείται «απαράδεκτο» και πού

Οι ερωτηθέντες από την Ευρώπη θεώρησαν το μεθύσι, την μη χρήση ακουστικών και την προσωπική περιποίηση ως απαράδεκτη συμπεριφορά σε υψηλότερα ποσοστά από άλλες περιοχές, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι Ευρωπαίοι ήταν επίσης οι λιγότερο ανεκτικοί με αυτούς που ξαπλώνουν πλήρως στις θέσεις τους, με σχεδόν το 60% να λέει ότι η πρακτική είναι είτε «κάπως» ή «εντελώς» απαράδεκτη.

Αντίθετα, μόνο το 32% των ερωτηθέντων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θεώρησε απαράδεκτη την ανάκλιση καθισμάτων, χαμηλότερα από τον μέσο όρο του 53% της έρευνας.

Οι ερωτηθέντες στα ΗΑΕ βρέθηκαν επίσης να είναι οι πιο ανεκτικοί στα βρέφη. Μόνο το 19% θεώρησε ότι τα μωρά που κλαίνε είναι «μη αποδεκτά»» και λιγότερο από το ένα τρίτο ενοχλούνταν από θορυβώδη παιδιά ηλικίας άνω των τεσσάρων ετών.

Ωστόσο, υπήρχε ένα θέμα που ενόχλησε περισσότερο τους ερωτηθέντες των ΗΑΕ παρά τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Σχεδόν το 40% ανέφερε ότι οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης ήταν απαράδεκτες, περισσότερο από το 21% των Ευρωπαίων που είπε το ίδιο.

Σημείο συμφωνίας

Η έρευνα έδειξε ένα σημείο συμφωνίας – μια σχεδόν καθολική περιφρόνηση για τους μεθυσμένους επιβάτες. Η μέθη θεωρήθηκε ο πιο απαράδεκτος τύπος συμπεριφοράς σε κάθε περιοχή, με επικεφαλής το 77% των ερωτηθέντων στη Βόρεια Αμερική και το 78% στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Οι γυναίκες που ερωτήθηκαν έδειξαν ακόμη λιγότερη ανοχή στη μέθη από τους άνδρες. Παγκοσμίως, το 81% των γυναικών είπε ότι η μέθη είναι απαράδεκτη για αυτές, περισσότερο από το 70% των ανδρών.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν λιγότερο ανεκτικές σε κάθε τύπο συμπεριφοράς στην έρευνα, εκτός από τα μωρά που κλαίνε. Μόνο το 21% χαρακτήρισε τα μωρά που κλαίνε ως μη αποδεκτά, λιγότερο από το 25% των ανδρών στην έρευνα.

Τι είναι «απαράδεκτο» για τους Αμερικανούς

Οι Αμερικανοί θεωρούν απαράδεκτες, πράξεις όπως η προσωπική περιποίηση και η αφαίρεση παπουτσιών στις πτήσεις. Επίσης, δέχονται λιγότερο τα μωρά που κλαίνε σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, και ακόμη περισσότερο ενοχλούνται από τα θορυβώδη παιδιά στα αεροπλάνα, σύμφωνα με την έρευνα.

Από την άλλη, ενοχλούνται λιγότερο για τα ανακλινόμενα καθίσματα (43% έναντι του παγκόσμιου μέσου όρου 53%).

Οι νεότεροι Αμερικανοί, ηλικίας 18 έως 24 ετών, αποδέχονταν περισσότερο τις συμπεριφορές κατά την πτήση που τείνουν να ενοχλούν άλλους επιβάτες. Εκείνοι ηλικίας 55 ετών και άνω ήταν οι λιγότερο ανεκτικοί, με σχεδόν τρεις στους τέσσερις μεγαλύτερους ταξιδιώτες να θεωρούν ότι τα θορυβώδη παιδιά στα αεροπλάνα αποτελεί μη αποδεκτή συμπεριφορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως