Περισσότεροι Αμερικανοί χάνουν τα σπίτια τους, καθώς αυξάνονται οι κατασχέσεις σε ακίνητα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι αιτήσεις κατασχέσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 22% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων ακινήτων ATTOM.

Λαγκάρντ: Δεν μπορώ να προβλέψω ότι οι ΗΠΑ θα χρεοκοπήσουν

Αύξηση 23 μήνες σερί

Ενώ εξακολουθούν να είναι κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα, οι κατασχέσεις έχουν αυξηθεί για 23 συνεχείς μήνες. Η ανοδική τάση αντανακλά τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, τις συνεχιζόμενες οικονομικές προκλήσεις και τις καθυστερημένες κατασχέσεις μετά την άρση των κρατικών παρεμβάσεων για να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε ο Rob Barber, Διευθύνων Σύμβουλος της ATTOM.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έπειτα, εκτιμάται ότι 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες κατοικιών καθυστερούν να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους.

Τα νούμερα

Οι μεγάλες μητροπολιτικές πόλεις με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων που είχαν τις περισσότερες κατασχέσεις περιλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη (4.674), το Σικάγο (3.549), το Λος Άντζελες (2.210), το Χιούστον (2.120) και την Φιλαδέλφεια (1.985).

Εν τω μεταξύ, σε ποσοστιαία βάση, το Μίσιγκαν ήταν στην κορυφή της λίστας των πολιτειών με αύξηση κατασχέσεων κατά 41%, συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι κύριες περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά  κατασχέσεων την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου περιλάμβαναν τη Φαγιέτβιλ της Βόρειας Καρολίνας (μία στις 526 κατοικίες), το Κλίβελαντ (ένα στα 582 σπίτια), την Ατλάντικ Σίτι, το Νιου Τζέρσεϊ (ένα στα 661), την Κολούμπια, τη Νότια Καρολίνα (ένα στα 671); και την Καλιφόρνια (ένα στα 688).

Ο Barber επεσήμανε ότι τον Ιανουάριο, 24 από τις 30 μητροπολιτικές περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά είχαν μέσο εισόδημα νοικοκυριών κάτω από το διάμεσο σε εθνικό επίπεδο των περίπου 71.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ. Τα ποσοστά ανεργίας ξεπέρασαν το 5% σε 9 από τις 30 πολιτείες με τις περισσότερες κατασχέσεις, με βάση τα  στοιχεία του Δεκεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή