Αύξηση 27% στα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε η Barclays, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, σύμφωνα με το CNBC.

Την Πέμπτη ανέφερε καθαρά κέρδη 1,78 δισεκατομμυρίων λιρών (2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για το πρώτο τρίμηνο, περισσότερα από τα 1,432 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές σε μια δημοσκόπηση του Reuters.

Deutsche Bank: Καθαρά κέρδη 1,158 δισ. ευρώ για το α’ τρίμηνο

Τα αποτελέσματα

Tα έσοδα από το τμήμα καταναλωτών, καρτών και πληρωμών της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 47%, αντισταθμίζοντας την αύξηση μόλις 1% στο τμήμα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής. Αυτό επιτεύχθη κυρίως λόγω της απόκτησης του χαρτοφυλακίου πιστωτικών καρτών της εταιρείας λιανικής Gap.

Η τράπεζα σημείωσε επίσης χρεώσεις απομείωσης πίστωσης ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών, οι οποίες, όπως είπε, προήλθαν από τα υψηλότερα υπόλοιπα καρτών στις ΗΠΑ.

Οι επιβαρύνσεις απομείωσης χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις για τη διαγραφή περιουσιακών στοιχείων. Στα προηγούμενα αποτελέσματά της, η Barclays ανέφερε ότι διέθεσε 1,2 δισεκατομμύρια λίρες για τέτοιες χρεώσεις πέρυσι, καθώς οι πελάτες της αντιμετώπιζαν πιέσεις κόστους.

Σε καλό δρόμο

Η Barclays τόνισε ότι «παραμένει σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της για το 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος C. S. Venkatakrishnan το περιέγραψε ως ένα «δυνατό» τρίμηνο, με έσοδα 7,2 δισεκατομμύρια λιρών.

«Η δυναμική σε όλο τον όμιλο μας επιτρέπει να διατηρήσουμε μια ισχυρή κεφαλαιακή θέση, να προσφέρουμε ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους και να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας μέσα από ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον», ανέφερε σε δήλωση.

Τα αποτελέσματα έρχονται μετά από μια ταραχώδη περίοδο για τον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα, η οποία είδε την κατάρρευση της Silicon Valley Bank με έδρα τις ΗΠΑ και αρκετών άλλων περιφερειακών δανειστών στις αρχές Μαρτίου, καθώς και την ταχεία εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η Deutsche Bank ανέφερε καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου 1,158 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,28 δισεκατομμύρια δολάρια), υπερβαίνοντας τη συναινετική πρόβλεψη 864,54 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τράπεζα παρασύρθηκε για λίγο από την τραπεζική αστάθεια του περασμένου μήνα, όταν η μετοχή της έπεσε και οι ανταλλαγές πιστωτικής αθέτησης – μια μορφή ασφάλισης για τους κατόχους ομολόγων μιας εταιρείας έναντι της χρεοκοπίας της – αυξήθηκαν απότομα.

Οι παρατηρητές της αγοράς επικεντρώνονται και πάλι στις τράπεζες των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, αφού η First Republic ανακοίνωσε μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες εκροές καταθέσεων το πρώτο τρίμηνο, με τη μετοχή της να πέφτει σε ιστορικό χαμηλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή