Έκπτωση 10 δολαρίων προσφέρει στους πελάτες της η Amazon εάν παραλάβουν μια παραγγελία από σημείο παράδοσης, αντί να περιμένουν την παράδοσή της στο σπίτι. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου προχωρά σε αυτή την κίνηση στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του κόστους για παραδόσεις και επιστροφές, εν μέσω χαλαρής καταναλωτικής ζήτησης.

Amazon: Tα καλά και τα κακά νέα των αποτελεσμάτων της

Όπως αναφέρει το Reuters, η Amazon τις τελευταίες ημέρες έστειλε email σε άγνωστο αριθμό συνδρομητών της Prime προσφέροντάς τους 10 δολάρια για να παραλάβουν μια παραγγελία αξίας 25 δολαρίων και άνω από τα σημεία παραλαβής της εταιρείας σε τοποθεσίες όπως τα Whole Foods, Amazon Fresh ή τα καταστήματα Kohl’s.

Ευκαιρία

Η αύξηση της χρήσης των σημείων παραλαβής της Amazon θα βοηθούσε την εταιρεία να παρακάμψει τις δαπανηρές παραδόσεις πακέτων σε κατοικίες και είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Amazon να μειώσει το κόστος παράδοσης». Εκπαιδεύει δε τους καταναλωτές να επιστρέφουν τα προϊόντα απευθείας στην εταιρεία.

Άλλωστε, η Amazon έχει αρχίσει να χρεώνει ορισμένους πελάτες με ένα τέλος 1 δολαρίου εάν επιστρέφουν πακέτα μέσω ενός καταστήματος της United Parcel Service (UPS.N) όταν υπάρχει μια τοποθεσία παραλαβής/επιστροφής της Amazon πιο κοντά στη διεύθυνση παράδοσής τους.

Αλλαγή στοχοθεσίας

Οι εταιρείες UPS και FedEx έχουν ενθαρρύνει τους πελάτες να χρησιμοποιούν τα λεγόμενα σημεία πρόσβασης, ιδίως σε αγροτικές περιοχές όπου η παράδοση σε απομακρυσμένες διευθύνσεις μπορεί να είναι απαγορευτική από πλευράς κόστους.

Η Amazon εδώ και χρόνια έχει μάθει τους καταναλωτές να θεωρούν δεδομένες τις γρήγορες, χωρίς κόστος παραδόσεις και επιστροφές προϊόντων. Καθώς η εταιρεία, μετά από μια περίοδο εκρηκτικής ανάπτυξης, προσπαθεί τώρα να μειώσει τα έξοδα, προχωρά σε πολλές αντίστοιχες κινήσεις.

Στα τέλη του 2022 η εταιρεία αύξησε την τιμή της ετήσιας συνδρομής Prime που περιλαμβάνει παροχές δωρεάν αποστολής κατά 20 δολάρια, στα 139 δολάρια. Επίσης, αύξησε τα ελάχιστα όρια παραγγελίας για δωρεάν παράδοση ειδών παντοπωλείου, ενθάρρυνε τους πελάτες να παραδίδουν όλα τα πακέτα τους σε μια καθορισμένη ημέρα της εβδομάδας και επέκτεινε την ταχύτερη παράδοση δεμάτων την ίδια ημέρα με χρέωση για παραγγελίες κάτω των 25 δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή