Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους παιδιά, από ρωσική επίθεση στην Κοστιαντινίβκα, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ.

«Έπειτα από βομβαρδισμό στην Κοστιαντινίβκα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν» ανάμεσά τους «δύο έφηβοι 15 και 16 ετών» ανακοίνωσε η ουκρανική εισαγγελία στο Telegram.

Ο Πριγκόζιν καλεί τον υπουργό Άμυνας «να επισκεφθεί την Μπαχμούτ»

Το Μπαχμούτ έχει μετατραπεί σε επίκεντρο των συγκρούσεων με τις ρωσικές δυνάμεις και ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να προωθείται σε ορισμένες ζώνες του μετώπου.  Οι εχθροπραξίες στην πόλη αυτή, όπου και οι δυο πλευρές υφίστανται βαριές απώλειες, μαίνονται από το καλοκαίρι του 2022.

«Η αμυντική επιχείρηση με κατεύθυνση το Μπαχμούτ συνεχίζεται. Οι στρατιώτες μας προωθούνται σε ορισμένες ζώνες του μετώπου και ο εχθρός χάνει εξοπλισμό και στρατεύματα» δήλωσε στο Telegram ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι.

Δραματικές απώλειες του ρωσικού στρατού στην Μπαχμούτ

Ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί 100.000 απώλειες, ανάμεσά τους πάνω από 20.000 νεκροί, μέσα στους τελευταίους πέντε μήνες σε μάχες εναντίον ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή Μπαχμούτ, ανέφερε σήμερα ο Λευκός Οίκος, επικαλούμενος εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου τόνισε σε δημοσιογράφους ότι ο αριθμός αυτός των 100.000 απωλειών των ρωσικών δυνάμεων βασίζεται σε εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Σε αυτές τις απώλειες περιλαμβάνονται περισσότεροι από 20.000 νεκροί, οι μισοί από τους οποίους από την ιδιωτική ομάδα μισθοφόρων Wagner.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα