Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την διερευνητική εντολή την οποία δεν παρέλαβε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δηλώσεις αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Έκανε λόγο για οδυνηρό σοκ, απρόσμενο,  τονίζοντας μάλιστα ότι «φοβάμαι πως και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα ακόμα και για όσους ψήφισαν τη ΝΔ καθώς διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία».

Εκλογές 2023: Γιατί ο Μητσοτάκης νίκησε τον Τσίπρα

Μιας παντοδυναμίας, πρόσθεσε,  και μάλιστα «μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της την πρώτη τετραετία έδειξε ότι δεν σέβεται ούτε το κράτος δικαίου, ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τον πλουλαρισμό. Φανταστείτε λοιπόν έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα πρωθυπουργό».

Συνεπώς, πρόσθεσε,  αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. «Να δούμε πως θα αποτρέψουμε την επανάληψη αυτών των συσχετισμών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σε ότι μας αφορά θα ασχοληθούμε με τις πληγές της κοινωνίας . Για τις πληγές του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή θα σταθούμε στα πόδια μας. Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες, η ήττα μόνο έναν» είπε για να προσθέσει.

«Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη. Και αυτό σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη» τόνισε και ζήτησε συγγνώμη «στους ανθρώπους που πληγώσαμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους