Για την εξωστρέφεια της ελληνικής καινοτομίας μίλησε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, στο πλαίσιο της Beyond 2023, o CEO του Enterprise Greece, Μαρίνος Γιαννόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ζητούμενο για το Enterprise Greece είναι η προβολή του ελληνικού success story, «να πείσουμε επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα αλλά και να βοηθήσουμε ελληνικές εταιρείες να αποκτήσουν εξωστρέφεια».

Αναστάσιος Βασιλειάδης: Εξαιρετικά βήματα καινοτομίας στην Ελλάδα

Σχετικά με τη δημιουργία ελληνικού brand name στον επενδυτικό τομέα, ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι πλέον υπάρχει κάτι απτό να προβληθεί καθώς «είμαστε από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες, υπάρχει νόημα πλέον να έρθουν στην Ελλάδα επενδυτές». Παράλληλα, τόνισε τον σημαντικό ρόλο που παίζει ο τουρισμός στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τον CEO του Enterprise Greece, στόχος είναι να γίνουμε hub για τις τεχνολογικές επενδύσεις και για αυτό το λόγο, σαν χώρα, επενδύουμε στις υποδομές, ώστε να γίνουμε η γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. «Αυτό οι επενδυτές το βλέπουν πολύ θετικά», είπε. Πέρα από τον κλάδο του ICT επενδύσεις προσελκύει και ο κλάδος του real estate γιατί σχετίζεται και με τα logistics. Επιπλέον, τρόφιμα είναι ένα asset με σημαντικές εξαγωγές.

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, προσπαθούμε να ανοίξουμε νέες αγορές όπως έγινε στην Ιαπωνία, πρόσφατα.

Σχετικά με την διαδικασία των επενδύσεων και πώς αυτές παίρνουν τον χαρακτηρισμό «fast truck», ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι μέσω του Enterprise Greece γίνεται ο έλεγχος μια επένδυσης ώστε στη συνέχεια να χαρακτηριστεί ως στρατηγική και να προωθηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης. «Είμαστε η είσοδος των επενδύσεων στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην επένδυση της Goldman Sachs για ξενοδοχείο στην Χαλκιδική, ύψους 100 εκατ., κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς θα πρόκειται για το ξεκίνημα ενός εντελώς νέου brand ξενοδοχείων που θα ξεκινήσει από την Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News