Πτωτικά έκλεισε τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς δεν κατάφερε να κρατήσει έως το τέλος το ενδιαφέρον των αγοραστών, οι οποίοι παραμένουν επιλεκτικοί και ιδιαιτέρως προσεκτικοί εωσότου προφανώς ολοκληρωθούν οι διορθώσεις της αγοράς. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,79% στις 1.209,05 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 111 εκατ. ευρώ.

Στερλίνα: Ανοδικά έναντι του δολαρίου λόγω Fed και επιτοκίων

Λίγες ώρες κράτησε η «εκεχειρία» των πωλητών σήμερα, καθώς μετά το μεσημέρι επανήλθαν στη Λ. Αθηνών για να κρατήσουν και πάλι το ελληνικό χρηματιστήριο σε πτωτική τροχιά, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Με το ΧΑ να έχει πλέον την «ένδειξη» των καλύτερων αποδόσεων των Μάιο, όπως διαπίστωσε και η Deutsche Bank, και φρέσκο χρήμα να έχει εισρεύσει στη Λ. Αθηνών, οι διορθώσεις μεταξύ των 1.200 – 1.220 μονάδων φαίνεται ότι θα απασχολήσουν αρκετά την αγορά, πριν αποφασίσουν οι αγοραστές να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους.

Βέβαια, σταδιακά, η όποια ανοδική κίνηση της αγοράς θα έχει όλο και πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, με το rotation του ενδιαφέροντος να κρατά την αγορά σε μια κίνηση εντός ενός ασφαλούς εύρους, χωρίς να χαλά την θετική τεχνική της εικόνα. Μια τακτική καθόλα ευπρόσδεκτη, καθώς η επενδυτική βάση του ΧΑ θα είναι πολύ πιο ισχυρή από εκείνη που ήταν λίγα χρόνια πριν, με funds βραχυ-μεσοπρόθεσμου ορίζοντα.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές φαίνεται να έχουν στο μυαλό τους μια μεγάλη γκάμα μετοχών, και όχι μόνο τις «γνωστές» όπως τράπεζες, σωματοφύλακες, blue chips κ.λπ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σφραγίζεται η μεσοπρόθεσμη συνέχιση, καθώς παραδοσιακά τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν σε νεότερα υψηλά, αργά ή γρήγορα. Άλλωστε, τα υψηλά επιτευχθέντα επίπεδα θέλουν τον χρόνο του για να ωριμάσουν, ώστε να ξεκινήσει (ή όχι) νέος κύκλος ανόδου, με το πλείστον των μετοχών, κυρίως εκείνων που οδήγησαν με στάθμιση ή/και με απόδοση τον Γενικό Δείκτη έως εδώ, να είναι ακόμα εξαιρετικές.

Σε επίπεδο τίτλων, Βιοχάλκο, Motor Oil, Autohellas, Μυτιληναίο και Ελληνικά Πετρέλαια βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ σημαντικές ήταν και οι απώλειες σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, ΟΠΑΠ, Aegean και Τιτάν. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν και οι Alpha Bank, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα, ενώ σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι Coca Cola, Πειραιώς και Σαράντης. Σημαντικές στηρίξεις έδωσαν οι ΟΛΠ, ΟΤΕ, Jumbo και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών