Ο – εν αναμονή πρωθυπουργός – κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ασθένησε με Covid – 19. Ως εκ τούτου αναβάλλονται οι επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη και στην μοναστική κοινότητα του Αγίου Ορους. Δεν γνωρίζω αν η ασθένεια είναι προϊόν της επικοινωνίας των μοναχών οπαδών του κ. Δημήτρη Νατσιού στο Περιβόλι της Παναγίας με τον … Μεγαλοδύναμο.

Αγάπη

Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και το αμφισβητεί, αφού αποδίδει την ασθένεια στα προεκλογικά φιλιά που δέχθηκε από τους – φανατικούς – οπαδούς του. Εκδηλώσεις αγάπης! Πάντως η ζημιά είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν σκεφτεί κανείς ότι κορωνοιό κόλλησε και ο γραμματέας του κόμματος κ. Παύλος Μαρινάκης, αλλά και ο – πρώην – επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού κ. Δημήτρης Τσιόδρας.

Ευχέλαιο;

Αν στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη έπιασε το – ενδεχόμενο – ευχέλαιο των μοναχών, για τους άλλους δύο δεν ξέρω τι να υποθέσω…. Α, να θυμίσω πως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νεοπαγούς ακροδεξιού κόμματος είναι ο αντιεμβολιασμός. Δεν ξέρω πως συνδέεται με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας – με υπερβαίνει. Αλλά το καταθέτω ως προβληματισμό!

Συνεχίζει

Πάντως την προεκλογική του εκστρατεία ο κ. Μητσοτάκης την συνεχίζει από το … Τικ Τοκ. Να υποθέσω όχι με την μοναστική κοινότητα του Αγίου Ορους….

Επτά

Κι όλα αυτά βεβαίως μετά από την δημοσκόπηση της Μetron Analysis στο Mega Channel που «βάζει» την Νίκη του κ. Νατσιού στη Βουλή με – εκτίμηση – 3,8%.  Και φυσικά ακόμη υψηλότερα, το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου με – εκτίμηση – 4,8%. Σχεδόν φαίνεται να παγιώνεται η επτακομματική Βουλή.


Μονή Εσφιγμένου

Όμως οι πιέσεις σε βάρος – και – της Ελληνικής Λύσης, που φέρεται να λαμβάνει το 3,8%, συνεχίζονται. Αυτή την φορά με καταγγελίες του Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου σε βάρος του κ. Κυριάκου Βελόπουλου.

Διάσπαση

Να σημειώσω ότι οι καταγγελίες είναι – και πάλι – οικονομικού χαρακτήρα. Και να υπενθυμίσω επίσης ότι οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου έχουν διασπαστεί – δεν συμβαίνουν μόνο στη Αριστερά! – και ο ηγούμενος Βαρθολομαίος είναι ο επικεφαλής των νομιμοφρόνων. Μάλιστα η διάσπαση – αν θυμάμαι καλά – θύμιζε εμπόλεμα Εξάρχεια, με «βόμβες μολόφωφ» και τα συναφή! Ε, ο κ. Βελόπουλος σχετίζεται με «ορθόδοξους» μη νομιμόφρονες.

Μήνυμα

Τις δηλώσεις πάντως του κ. Βαρθολομαίου τις αντιλαμβάνομαι ως μήνυμα για – νέους – οικονομικούς ελέγχους. Λέτε; Μ΄ αυτά και μ΄ εκείνα έχω την εντύπωση ότι ένα μέρος της Βουλής θα κριθεί από το Περιβόλι της Παναγίας. Ηταν να το δούμε κι αυτό….


Εργατικές

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την περιοδεία του στις εργατικές περιοχές της Αττικής ελπίζοντας να «αφυπνίσει» τους πρώην οπαδούς του κόμματος, που είτε ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, είτε απείχαν, είτε ψήφισαν αλλότριους αριστερούς συνδυασμούς. Και παράλληλα η νέα εκλογική ομάδα «παρελαύνει» από τα τηλεοπτικά πάνελ και παράθυρα.

Η κυρία Φωτίου;

Στην Κουμουνδούρου είναι ευτυχείς και γιατί πρώτον, «τα λένε» και γιατί – μέχρι τώρα τουλάχιστον – δεν έχουν γίνει λάθη! Και γίνονται και συζητήσεις για «διορθωτικές αλλαγές» στη σύνθεση ορισμένων ψηφοδελτίων. Δεν ξέρω αν τελικώς θα λάβουν «σάρκα και οστά». Αλλά αν γίνουν … νιώθω ότι δεν πρέπει να αισθάνεται και τόσο σίγουρη η – εκλεγείσα – κυρία Θεανώ Φωτίου! Οι κοινοβουλευτικά «απορφανισμένοι» πάλαι ποτέ «53+» έχω την εντύπωση πως από τις 26 Ιουνίου θα έχουν τον λόγο….


Απόλαυση

Και ο πρόεδρος του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης από την μία πλευρά φαίνεται να … απολαμβάνει τις κατά μέτωπο επιθέσεις που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία, διότι στους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς ερμηνεύεται ως μήνυμα βασικού αντιπάλου. Από την άλλη πλευρά ως προπονητής κάνει «αλλαγές» στις «κίτρινες κάρτες» που έχουν πάρει οι «παίκτες» του το τελευταίο διάστημα.

Μετά

Τα όρια όμως της δυναμικής του, κατά την Metron Alanysis, φαίνεται να έχουν εξαντληθεί στο ποσοστό της 21ης Μαΐου. Ωστόσο όμως θεωρούν στη Χαριλάου Τρικούπη πως μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα βρεθεί σε μεγάλη υπαρξιακή κρίση και ως εκ τούτου «έχει λαμβάνειν» τους πασοκογενείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρα ο αγώνας δρόμου, στο οποίο έχουν αποδυθεί, είναι μαραθώνιος κι όχι 100 μέτρων!


Η ΔΕΠΑ Εμπορίας

Τα τελευταία δύο χρόνια η ΔΕΠΑ Εμπορίας επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στους τομείς της ενέργειας.

Επιδιώκει με τον τρόπο αυτό να καταστεί ένας ολοκληρωμένος – καθετοποιημένος –  ενεργειακός όμιλος.

Και πράγματι αυτό το έχει πετύχει ως ένα μεγάλο βαθμό, αφού εκτός από την εμπορία φυσικού αερίου έχει εισέλθει και στην ηλεκτροπαραγωγή, μέσω της συμμετοχής της με 29% στο σχήμα με τη ΔΕΗ (51%) και Damco Energy (20%) για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στις ΑΠΕ.

Οι ΑΠΕ

Μέσα από εξαγορές εταιρειών με χαρτοφυλάκιο έργων που ολοκλήρωσε πέρυσι, η ΔΕΠΑ Εμπορίας βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης συστημάτων ΑΠΕ συνολικής ισχύος 550 MW.

Μάλιστα στο διάστημα αυτό ετοιμάζει και τους διαγωνισμούς για την ανάληψη της κατασκευής των συγκεκριμένων φωτοβολταϊκών.

Βιομεθάνιο

Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε και συμφωνία με τη «Φάρμα Χητάς» που θα της επιτρέψει την είσοδο της και στο βιομεθάνιο.

Ως γνωστόν η Ε.Ε. προτρέπει και έχει συστήσει και σχετική νομοθεσία τα κράτη μέλη και τις επιχειρήσεις τους να αξιοποιήσουν αυτή τη μορφή καθαρής ενέργειας. Το βιομεθάνιο μπορεί να διοχετεύεται στο δίκτυο των αγωγών ως μίγμα με το φυσικό αέριο, ενώ χρησιμοποιείται και για την κίνηση οχημάτων με αέριο.

Η συμφωνία που ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ Εμπορίας με την Φάρμα Χητάς αφορά στην αξιοποίηση του βιοαερίου της τελευταίας και μέσα από ειδική μονάδα θα αναβαθμίζεται σε βιομεθάνιο. Το έργο είναι πιλοτικό και θα παράγεται συμπιεσμένο βιομεθάνιο το οποίο θα είναι εύκολο να διακινηθεί και να το χρησιμοποιήσει η δημόσια επιχείρηση αερίου είτε στα πρατήρια Fisikon είτε ακόμη και για την έγχυση του στο εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου.

Νέο deal

Όπως πληροφορούμε η διοίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, δεν σταματά μόνο σε αυτήν τη συνεργασία.

Βρίσκεται σε επαφές και με άλλες εταιρείες που (χοιροτροφία, πτηνοτροφία) για να προχωρήσει σε νέα συμφωνία.

Με μία δε, μαθαίνω, είναι πιο κοντά στο deal και σύντομα θα μάθουμε νεότερα…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories