Με εξαιρετική ανθεκτικότητα, το Χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε να καταγράφει κέρδη, και μάλιστα με 5 συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις. Ωστόσο, η κόπωση αρχίζει και φαίνεται.

Έκλεισε άλλη μια θετική εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη, η 10 στις τελευταίες 12.

Η 29η στις 36.

Ανείπωτο ρεκόρ, ακόμα και για ένα τόσο μονοτασικό Χρηματιστήριο.

Έχουμε διάχυση ρευστότητας, έχουμε αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας, έχουμε ισχυρά οικονομικά μεγέθη από τις περισσότερες εισηγμένες, έχουμε και το στόρυ της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Και το ταμπλό αποτυπώνει όλα αυτά με τον καλύτερο τρόπο, με συνολικά 45 μετοχές να βλέπουν υψηλα΄52 εβδομάδων αυτό το διάστημα, πολλές εξ αυτών παράλληλα με τα ιστορικά υψηλά.

Δείτε λ.χ. τί έκανε ο ΜΥΤΙΛ: το 2007 είδε μέχρι 17 ευρώ (χωρίς τη ΜΕΤΚΑ) και πλέον βλέπει τα 31. Με τον Δείκτη τότε στις 5300.. Και μην ξεχάσουμε, τρέχει θετικός 9 μήνες συνεχόμενους.

Χάρμα οφθαλμών και η ΜΠΕΛΑ, με τη ..διοίκηση να είναι μεν γραφική, αλλά να παραδίδει μαθήματα επιχειρηματκότητας.

Η πληροφορική μυρίζει υπερμεγέθυνση στο μεσοπρόθεσμο, και έτοιμη να συνεχίσει να υπεραποδίδει όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια: ΚΟΥΕΣ, ΕΠΣΙΛ, ΕΝΤΕΡ, ΠΕΡΦ, ΠΡΟΦ, ΙΝΤΕΚ κ.α.

Η ΔΕΗ “δίπλωσε” σε λιγότερο από ένα έτος, και πάλι δεν φαίνεται να είναι υπεραγορασμένη.

Ο όμιλος Viohalco κατεβάζει δυνατή τριάδα (ΒΙΟ, ΕΛΧΑ, CENER), η κάθεμία με τα δικά της τερτίπια.

Και ο κατάλογος είναι μακρύς, με τις επί μακρόν ταλαιπωρημένες τράπεζες να είναι στα καλύτερά τους και να τραβούν όλη τη στάθμιση.

Θεωρούμε ότι μια οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση, αν και εφόσον και όποτε αυτή έρθει, δεν θα ταράξει και ιδιαίτερα την τόσο ισχυρή ανοδική τάση.

Εξάλλου, ο βασικός καταλύτης (εκλογές και ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας) που οδήγησε τα πράγματα με προεξόφληση έως εδώ, δεν έχει αρθεί. Και δεδομένου ότι δεν βρίσκουμε κάποιον άλλον, αρνητικό, δεν είναι λογικό να πιστέψουμε ότι θα καταρρεύσουμε.

Και σε κάθε κατεβασιά, θα είμαστε εκεί να ψάχνουμε τις ευκαιρίες.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Πανωλεθρία στο ταμπλό, χάθηκαν κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων
ο Αντικριστής |

Πανωλεθρία στο ταμπλό, χάθηκαν κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων

Η μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα επιβεβαιώνει τα ευρήματα, τα οποία είναι ανησυχητικά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Απαιτούνται αντανακλαστικά των αγοραστών για να αποφευχθούν τα χειρότερα

“Άδειασαν” τα τραπεζόχαρτα. Μπήκε κόσμος στα χαμηλά
ο Αντικριστής |

“Άδειασαν” τα τραπεζόχαρτα. Μπήκε κόσμος στα χαμηλά

Με μια ακαριαία κίνηση τεχνικής αξίας, οι 4 μεγάλες τραπεζικές μετοχές συνάντησαν στηρίξεις τεχνικής αξίας. Η συναλλακτική δραστηριότητα, ήταν μεγάλη, εξαιρώντας μάλιστα τα πελώρια κύματα πράξεων στην ΠΕΙΡ λόγω placement.