Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταθεί εμπόδιο στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία των ΗΠΑ.

Έχοντας μόλις γράψει ιστορία ως ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, που αναγκάστηκε να παρουσιαστεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί κατασκοπίας, παρέθεσε ένα πλουσιοπάροχο δείπνο σε περισσότερους από 25 χορηγούς της εκστρατείας του το βράδυ της Τρίτης.

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ

Καθόλου δεν φάνηκε να σκιάζει το κλίμα το γεγονός ότι ο οικοδεσπότης, αδιαμφισβήτητος νικητής στην κούρσα για την ηγεσία των ρεπουμπλικανών, άκουσε να του απαγγέλλονται 37 κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις.

Ο Τραμπ υποδέχθηκε τους μεγαλοσχήμονες πολιτικούς του φίλους σε ένα «δείπνο υπό το φως των κεριών» στο γήπεδο του γκολφ στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ.

Η κάθε θέση στο τραπέζι κόστιζε… 100.000. Τόσα έπρεπε να εισφέρει ο κάθε συνδαιτημόνας για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, όπως σαφώς αναγραφόταν στην πρόσκληση.

Το μενού ήταν πλουσιοπάροχο και περιελάμβανε μερικά από τα αγαπημένα φαγητά του οικοδεσπότη όπως πουγκάκια με καβούρια και μπιφτέκια, ενώ έρρεε το κρασί και τα κοκτέιλ.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, ο υπόδικος πρώην και επίδοξος επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ουσιαστικά τα όσα μερικές ώρες νωρίτερα είπε στο δικαστήριο του Μαϊάμι δηλώνοντας αθώος και εξαπολύοντας κατηγορίες κατά ομοσπονδιακών αξιωματούχων και χαρακτηρίζοντας γελοία και αβάσιμη τη νέα κατηγορία.

Στο τέλος της βραδιάς αποδείχθηκε ότι δεν τα κατάφερε και άσχημα ο Τραμπ, ο οποίος συγκέντρωσε περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια.

«Οι ψηφοφόροι, οι δωρητές και οι ακτιβιστές έχουν την ενέργεια να στείλουν τον πρόεδρο Τραμπ πίσω στον Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Στίβεν Τσουνγκ, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, στο CNBC.

Ενώ αυτοί οι χορηγοί δεν είχαν την κακή φήμη των προηγούμενων υποστηρικτών του Τραμπ, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blackstone, Steve Schwarzman και ο επενδυτής τεχνολογίας Peter Thiel, η αφοσίωσή τους είναι εξίσου μεγάλη όσο εκείνη των λιγότερο πλούσιων δωρητών και του πυρήνα των ψηφοφόρων του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Για παράδειγμα, ο επιχειρηματίας και στέλεχος του real estate Stan Pate δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook ότι βρισκόταν στο δείπνο.

«Το μήνυμά μου προς τον Πρόεδρο Τραμπ σήμερα το απόγευμα στο Μπέντμινστερ “Μα τις τορπίλες, ολοταχώς μπροστά”!» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook δίπλα σε μια φωτογραφία τουπου στεκόταν έξω από το γήπεδο του γκολφ. Ο Peit έδωσε 500.000 δολάρια πέρυσι μέσω μιας από τις εταιρείες του στην Make America Great Again, μια ακροδεξιά οργάνωση που υποστηρίζει τον Τραμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή